Društvo arhiva vesti 23.04.2016

Sedamnaest godina od NATO bombardovanja RTS

RTV 23.04.2016
BEOGRAD - Radnicima Radio-televizije Srbije (RTS) koji su poginuli u NATO bombardovanju 23. aprila 1999. godine, minutom ćutanja i polaganjem venaca noćas u 02.06 kod spomenika "Zašto" ispred zgrade RTS poštu su odali porodica, prijatelji i kolege… »

Temperaturni obrt: Hladniji dani pred nama

B92 23.04.2016
Nakon sunčanog jutra i podneva, u Srbiji se tokom večeri i u toku noći očekuje naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom i pad temperature. Duvaće slab i umeren, južni i jugozapadni vetar. Prema trenutnim podacima RHMZ-a temperatura se ispod… »

Odalović: Srbiji 80 miliona dolara od sukcesije SFRJ

Kurir 23.04.2016
BEOGRAD - Državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović izjavio je danas da bi Srbiji od prodaje imovine SFRJ koja treba da bude raspodeljena po sporazumu o sukcesiji trebalo da pripadne između 70 i 80 miliona dolara i da je… »

"Evo mene, eto vas - rat Turcima!"

Vesti online 23.04.2016
Na današnji dan navršava se 201 godina od izbijanja Drugog srpskog ustanka koji je označio početak kraja turske vladavine u Srbiji. Miloš Obrenović je nakon prazničnog bogosluženja u crkvi brvnari u Takovu kod Gornjeg Milanovca na praznik Cveti… »

Vulin: Srbi kad nisu bili ustanici, bili su prognanici

Politika 23.04.2016
TAKOVO – U Takovu je danas obeležena 201. godišnjica Drugog srpskog ustanka, a ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin poručio je da Srbi znaju da kad god nisu bili ustanici bili su prognanici i da je Srbija… »

Dan Vojske Srbije: Načelnik Generalštaba položio vence na Avali

Blic 23.04.2016
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković i zvaničici VS položili su danas vence na Spomenik neznanom junaku na Avali, povodom obeležavanja 23. aprila - Dana Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane. - Ponosni na naše pretke… »

Pokrenut stečajni postupak za zlataru Majdanpek

Blic 23.04.2016
Privredni sud u Zaječaru doneo je rešenje o otvranju stečaja u Industriji za preradu Majdanpek, nakon utvrđenog postojanje stečajnog razloga, kao i interesa predlagača za sprovođenje stečajnog postupka. Za stečajnog upravnika imenovana je… »

Kupola i oltar u Hramu biće oslikani do 2019.

RTV 23.04.2016
BEOGRAD - Kopredsedavajući Odbora za organizaciju unutrašnjeg oslikavanja Hrama Svetog Save Ivica Dačić obišao je danas Hram, upoznao se sa pripremnim radovima i tom prilikom rekao da se uskoro očekuje početak oslikavanja, a da će kupola i oltar… »

Đorđević: Visoki ciljevi Vojske Srbije će biti ispunjeni

Novi magazin 23.04.2016
Ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković poručili su povodom Dana Vojske Srbije da srpska vojska ispred sebe ima visoke ciljeve koji će se realizovati uz pametne, poštene, odane i časne ljude koje… »

Čekaju Kineze kao ozebao sunce: Smederevski ugostitelji nadaju se zaradi sa dolaskom Hestila

Kurir 23.04.2016
SMEDEREVO - Ugostitelji u Smederevu nadaju se većem prometu s dolaskom kineske kompanije Hestil, koja je preuzela Železaru u tom gradu. Vlasnik hotela "Car", prvog privatnog u Smederevu, Slavko Vrbeović nada se boljem prometu, ali kaže da ne želi da… »