Izvor: e-Novine arhiva vesti 23.04.2016

Odbačen referendum o migrantima

e-Novine 23.04.2016
Slovenija. Slovenački parlament odbacio je u petak predlog poslanika opozicije o održavanju savetodavnog referenduma na kojem bi se odredio najviši broj izbeglica koji je Slovenija u stanju da primi Za predlog Slovenačke demokratske stranke (SDS) da… »

Nova žrtva huliganskog bezumlja

e-Novine 23.04.2016
Tragedija u Čačku. Silno su se neki ljudi u Srbiji uvredili kada je, nakon tragične smrti mladog Beograđanina Marka Ivkovića u Istanbulu novembra 2014. trener Košarkaškog kluba Galatasaraj, Ergin Ataman navijače Crvene zvezde nazvao paravojnom… »

Alternativni skup žrtvama Jasenovca

e-Novine 23.04.2016
Zagreb. Organizacije koje su odbile da učestvuju na zvaničnoj državnoj komemoraciji u Jasenovacu održale su u petak u Zagrebu skup "Jasenovac na Trgu žrtava fašizma", koji je organizovala Antifašistička liga, i poručile da se zločini pocinjeni u… »

Pajtićeva Potemkinova sela

e-Novine 23.04.2016
Kako je izvršena pljačka neviđenih razmera u Vojvodini (2). I dok je ionako besmislenu i prilično zagađujuću predizbornu kampanju dodatno obesmišljavao i zagadio svojim nebuloznim porukama o Srbiji kao novoj Severnoj Koreji ukoliko nejgova… »

Ne kažnjavaj se zbog onoga što jesi

e-Novine 23.04.2016
Proces koji traje. “Najgore je iskustvo svako u kojem moram pregristi jezik, da ne izgovorim nešto što ovdašnja sredina još ne može prihvatiti. Ako govorimo o verbalnom nasilju, ono se u suštini dešava svake dvije sedmice. To je tako. Svaki put… »

Bunjevačko selo kao konc-logos

e-Novine 23.04.2016
Read on: Ivan Vidak, Ugljik na suncu (Sandorf, 2015). Ugljik na suncu je naizgled mala i neambiciozna knjiga o jednom bunjevačkom selu, čak jednoj ulici u njemu koja se pretvara u svojevrsnu priču o nama, o našim slabostima i gnusobi. Bivajući u… »

Iživljavanje nad izbeglicama

e-Novine 23.04.2016
Obračun sa nemoćnim ljudima. Izvesni Goran Ristić koji se predstavlja kao radnik Komesarijata za izbeglice neprimereno se ponaša i tera izbeglice sa prostora ispred stanica Nekoliko aktivistkinja i aktivista Žena u crnom obišlo je u petak izbeglice… »

Ne mogu Rusi da budu veći Srbi od Srba

e-Novine 23.04.2016
Rusofilija, neizlečiva boleština. Predizborna je šutnja, svi živi utihnuli, ničeg interesantnog na vidiku. I onda, najednom, neočekivani obrt! Kurir otkriva neviđenu „izdaju“ Srbije od strane nikoga drugog do onih od kojih bismo se najmanje… »

Pravoslavlje je teška bolest

e-Novine 23.04.2016
Patrijarh Irinej. Srpska pravoslavna crkva ne osuđuje homoseksualce, već ih sažaljeva i smatra da je to teška bolest za koju moramo učiniti sve da je rešimo. Homoseksualnost je velika greška. Možda prirode, možda navika… Naše nije da… »