Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 23.04.2016

Merkel i Tusk u Turskoj zbog migranata

Glas Amerike 23.04.2016
Premijer Turske Ahmet Davutoglu pozdravio je goste iz Evrope kada su stigli u Gazijantep, blizu turske granice sa Sirijom. Evropski lideri posetili su izbeglički kamp Nizip, a očekuje se i da će sa domaćinom iza zatvorenih vrata razgovarati o dodatnim… »

Obama sa mladim Britancima

Glas Amerike 23.04.2016
Američki predsednik svojim sagovornicima u Londonu poručio da globalizaciju i integraciju treba posmatrati "ne kao pretnje, već kao prilike". Američki predsednik Barak Obama pozvao je mlade Britance da odbace pesimizam, cinizam i ksenofobiju tokom… »

Neuspešno lansiranje severnokorejske rakete

Glas Amerike 23.04.2016
Generalštab južnokorejske vojske objavio da je balistički projektil ispaljen sa podmornice prema otvorenom moru dok je portparol ministarstva odbrane rekao da Seul pažljivo prati šta radi severnokorejska vojska i da je u stanju pune vojne… »

Nikolić: Srbija ostaje na istom kursu

Glas Amerike 23.04.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je u ime Srbije potpisao klimatski sporazum u UN, u ekskluzivnom intervjuu Mileni Djurdjić govori o primeni klimatskog sporazuma, kursu zemlje posle parlamentarnih izbora te svojim planovima za naredne… »

Prodavnica oružja uzburkala strasti u Arlingtonu

Glas Amerike 23.04.2016
Pre nego što se nova prodavnica oružja otvorila u naselju Lajon Park u Arlingtonu u Virdžiniji, oko četiri hiljade ljudi potpisalo je peticiju protiv nje. Drugi amandman američkog Ustava štiti pravo pojedinaca da budu vlasnici oružja ali to pravo… »

Kolumbija Pajk - svet u jednoj četvrti

Glas Amerike 23.04.2016
Ekipa Glasa Amerike nedavno je obišla jednu zajednicu u predgrađu Vašingtona, u kojoj je zastupljeno više od 130 različitih etničkih grupa. Tokom predizborne kampanje u Sjedinjenim Državama, čini se da je sve prisutniji negativan stav prema… »

Najstariji američki olimpijski maratonac

Glas Amerike 23.04.2016
Pobednik Bostonskog maratona 2014, rođen u Eritreji, nada se da će posle srebra u Atini 2004. u Riju osvojiti još jedno odličje za SAD... Maratonac rođen u Africi Meb Keflezigi biće jedan od atletičara koji će predstavljati SAD na predstojećim… »

Santander - pametni grad

Glas Amerike 23.04.2016
Luka u Španiji, na obali Atlantskog okeana ima oko 20 hiljada senzora instaliranih u zgrade, na bandere, pa čak i u autobuse, u okviru projekta koji je Univerzitet Kantabrije pokrenuo pre sedam godina, a čiji istraživači održavaju redovne sastanke… »

Arheolozi: Sirijsko nasleđe i dalje u opasnosti

Glas Amerike 23.04.2016
Čak i oni stručnjaci koji se ne slažu o koristi ruske vojne intervencije i saradnje sa sirijskim režimom, saglasni su da još veću pretnju sirijskom kulturnom nasleđu predstavljju krađe i prodfaja neprocenjivih predmeta na crnim tržištima… »