Izvor: iKragujevac arhiva vesti 23.04.2016

Najviše glasamo po kiši: Loše vreme ne sprečava građane Srbije da izađu na izbore

iKragujevac 23.04.2016
Kiša i ružno vreme, koji su najavljeni na dan održavanja izbora, pogodovaće većoj izlaznosti birača. Tako bar kaže statistika. Loše vremenske prilike u mnogim zemljama utiču na izbornu apstinenciju, ali ne i u Srbiji. Naime, pokazalo se da je kod… »

Položen kamen temeljac za Recklažni centar u Kragujevcu

iKragujevac 23.04.2016
U prisustvu gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića sa saradnicima, član Gradskog veća za zaštitu životne sredine i ravnomerni i održivi razvoj Vladimir Maksimović i direktor JKP “Čistoća“ položili su kamen temeljac za izgradnju… »

Kompanija CMEK uskoro će sarađivati sa šumadijskim poljoprivrednicima

iKragujevac 23.04.2016
Predstavnici kineske kompanije CMEK, najavili su u Kragujevcu formiranje zajedničke kompanije i početak realizacije uzgoja i otkupa junadi od šumadisjkih poljoprivrednika radi izvoza ovog mesa u Kinu. Poljoprivrednici će imati na raspolaganju nekoliko… »

Povelja o bratimljenju rezervnih vojnih starešina Kragujevca i Tetova

iKragujevac 23.04.2016
Predstavnici gradskih organizacija rezervnih vojnih starešina Kragujevca i Tetova iz Repubike Makedonije potpisali su danas Povelju o bratimljenju. To je, kako se čulo, rezultat dugogodišnje saradnje koja datira još iz perioda nekadašnje SFRJ. Danas… »

Sedmi Đurđevdanski pohod na Bešnjaju

iKragujevac 23.04.2016
Planinarsko-ekološki klub „GORA“, u subotu, 7. maja 2016. godine organizuje „7. Đurđevdanski pohod na Bešnjaju“, koji će se održati u okviru svečanosti povodom Dana Grada Kragujevca. Ove godine akcija će biti održana na tri staze, tako da… »

Danas lep i sunčan dan

iKragujevac 23.04.2016
Danas će u našem gradu preovlađivati lepo i sunčano vreme. Temperatura će se kretati u intervalu od 9 do 23 stepeni. Duvaće vetar brzinom 2 km/č. Kišu su meteorolozi najavili za sutra.… »

Bravo mame i tate: Ovo jutro više dečaka nego devojčica

iKragujevac 23.04.2016
I ovog jutra vam donosimo najlepše vesti iz porodilišta. U protekla 24 h rođeno je ukupno osam beba, pet dečaka i tri devojčice. Naš portal čestita srećnim roditeljima!… »

Danas je Vrbica - Lazareva subota : Dan dečije radosti

iKragujevac 23.04.2016
VRBICA - LAZAREVA SUBOTA uoči Cveti, posvećena je vaskrsenju Lazara iz Vitinije, koga je Isus Hristos vaskrsao iz mrtvih posle četvorodnevnog prebivanja u grobu. Ovaj praznik je ustanovljen u Jerusalimu krajem IV veka. Posle vaskrsenja, Lazar je bio… »

Otkrivamo: Kako se najjeftinje zadužiti kod banaka, a na koji način to nikako nemojte raditi!!!

iKragujevac 23.04.2016
Kamatne stope na dinarske keš kredite kreću se u proseku od 11 do 16 odsto na godišnjem nivou dok se na dozvoljeni minus, kreditne kartice i rivolving obračunavaju astronomske kamate. U proseku, one se kreću od 30 do čak 37,66 odsto, koliko se… »

Gas: Izmene u režimu saobraćaja

iKragujevac 23.04.2016
Saobraćaj kroz ulicu Dušana Đorđevića je delimično izmenjen. Polasci na liniji 2 koji idu do Petrovca , saobraćaju do Dionisa. Polasci na liniji 2 i 604 koji idu do Novog Milanovca, odnosno Resnika danas će saobraćati preko Bozmana od 7.30 do… »