Izvor: Novi magazin/Zabava arhiva vesti 23.04.2016

Ceo svemir je možda samo simulacija?

Novi magazin 23.04.2016
Fizičar Nil de Gras Tajson kaže da je moguće da sve što vidimo oko nas uopšte nije stvarno. Na ovogodišnjoj Memorijalnoj debati “Isak Asimov”, koja se održala u Prirodnjačkom muzeju u Njujorku, postavljeno je pitanje da li je svemir zapravo… »

Prinsovo bogatstvo procenjeno na oko 800 miliona dolara

Novi magazin 23.04.2016
Bogatstvo američkog muzičara Prinsa koji je u četvrtak iznenada preminuo u svojoj rezidenciji u Mineapolisu, procenjeno je na najmanje 800 miliona dolara i ukoliko umetnik nije ostavio testament to bogatstvo bi mogla da nasledi njegova sestra, preneli… »

Exit anketa: Adel, Geta, Prodidži...najpopularniji u Srbiji

Novi magazin 23.04.2016
Exit tim danas je objavio rezultate ankete koja je sprovedena među ciljnom grupom od 20 do 34 godine i koja je nedvosmisleno pokazala da su Adel, David Guetta, The Prodigy, Lana Del Ray i Coldplay najtraženiji među mladim ljudima u Srbiji. Kako stoji… »

Naučnici na pragu rešenja problema s brzim pražnjenjem baterija?

Novi magazin 23.04.2016
Zamislite bateriju koju je moguće napuniti nekoliko stotina hiljada puta, a da vremenom nimalo ne korodira... Istraživački tim sa Kalifornijskog univerziteta u Irvinu nedavno je izumeo upravo takvu bateriju, zasnovanu na materijalu od nano-žica… »

Šta o vama govori browser koji koristite za pretraživanje

Novi magazin 23.04.2016
Oko interneta se danas vrti današnji svet. Skoro sve šta treba da znate nalazi se na njemu. O vama govori dosta i to koji pretraživač koristite da dođete do informacija na internetu, piše portal Distractify.com. Internet Explorer Vi ste tip osobe… »

Princ Džordž u pidžami dočekao Baraka Obamu

Novi magazin 23.04.2016
Britanski princ Džordž sinoć je ostao do kasno budan kako bi upoznao američkog predsednika Baraka Obamu i njegovu suprugu koji su došli na večeru u Kensington palatu. Domaćini večere bili su princ Vilijam sa suprugom Kejt, a večeri je… »

Tuži roditelje jer su joj zbog religije zabranili da se leči

Novi magazin 23.04.2016
Maraja Volton iz Ajdahoa u SAD odrasla je boreći se za dah. Sada, sa 20 godina, očekuju je transplantacija srca i pluća, delom zbog zdravstvenog problema na koji je moglo odavno da se utiče – da su roditelji želeli da je odvedu kod lekara. Njeni… »

Dremka na poslu

Novi magazin 23.04.2016
Uvidevši negativne posledice na produktivnost, neki poslodavci su počeli da nude zaposlenima prostorije za odmor, u kojima mogu dremnuti pola sata. Prevrćete se u krevetu i ne možete da zaspite do ranih jutarnjih časova jer razmišljate o poslu, pa… »

Pronađeno najstarije pismo u boci

Novi magazin 23.04.2016
Poruka poslata u boci bačenoj u more pre više od 108 godina najstarija je do sada pronađena poruka ove vrste, a otkrila ju je jedna penzionerka na nemačkoj plaži, prenela je britanska laboratorija za pomorska istraživanja. Bocu je 30. novembra 1906… »

Koliko traje seks?

Novi magazin 23.04.2016
Psiholog dr Brendan Zič nije ponudio odgovor na pitanje koliko treba da traje seks, ali ustanovio je realno stanje na terenu: penetracija traje od 33 sekunde do 44 minuta - u proseku, 5,4 minuta. Pitanje koliko bi trebalo da traje seks ne prestaje da… »