Izvor: Pravda arhiva vesti 23.04.2016

Uhapšena dvojica mladića osumnjičena za ubistvo navijača Zvezde!

Pravda 23.04.2016
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su D. B. (1995) iz Čačka, zbog postojanja osnova sumnje da je rano jutros na Gradskom trgu u Čačku počinio krivično delo teškog ubistva dvadesetjednogodišnjeg mladića. U tuči dve grupe… »

Merkel se zalaže za specijalne zone za sirijske izbeglice

Pravda 23.04.2016
GAZIANTEP - Nemačka kancelarka Angela Merkel danas je izjavila da se zalaže za formiranje specijalnih bezbednih zona u Siriji u blizini granice sa Turskom gde bi izbeglice mogle da nađu utočište. "Ja sam ponovo zatražila da uspostavimo zone gde se… »

Šiptari pripucali: Oružani napad na povratnike u Klini

Pravda 23.04.2016
KLINA - Na kuću povratnika Žarka Šiljkovića u selu Rudice kod Kline noćas je pucano iz vatrenog oružja. U vreme napada u kući je pored Žarka bio i njegov otac. Nema povređenih. Žarko Šiljković je ispričao novinaru RTS-u da se napad dogodio… »

Još jedan nuklearni test: Severna Koreja ispalila balističku raketu sa podmornice?!

Pravda 23.04.2016
Južnokorejska vojska tvrdi da je Severna Koreja danas ispalila balističku raketu sa podmornice. To je prenela južnokorejska agencija Jonhap koja je prethodno javila da se Seul sprema za još jedan severnokorejski nuklearni test, peti po redu, pošto je… »

Snažna ekspolzija u Francuskoj: Ima povređenih (foto)

Pravda 23.04.2016
Snažna eksplozija odjeknula je u stambenoj četvrti u Nonakuru u Francuskoj, a prema prvim informacijama tri osobe se vode kao nestale. Najmanje troje ljudi je povređeno, a još troje se vodi kao nestalo. Na licu mesta se nalaze vatrogasne službe i… »

Požar na ruskom tankeru u Kaspijskom moru, jedna osoba stradala! (video)

Pravda 23.04.2016
Jedna osoba je poginula kada je na ruskom tankeru u Kaspijskom moru izbio požar, prenose mediji pozivajući se na Ministarstvo za vanredne situacije Azerbejdžana. Tanker nije prevozio naftu. U požaru je poginuo mehaničar, državljanin Rusije. Posadu… »

Danas je Dan vojske Srbije

Pravda 23.04.2016
BEOGRAD - Vojska Srbije danas obeležava svoj dan u znak sećanja na početak Drugog srpskog ustanka 23. aprila 1815. godine. Ministar odbrane Zoran Đorđević poručio da se Srbija sa sigurnošću može osloniti na svoju vojsku čiji će pripadnici uvek… »

Vulin: Srbi kad nisu bili ustanici, bili su prognanici

Pravda 23.04.2016
TAKOVO - U Takovu je danas obeležena 201. godišnjica Drugog srpskog ustanka, a ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin poručio je da Srbi znaju da kad god nisu bili ustanici bili su prognanici i da je Srbija bila… »

Hapšenje u Turskoj: Islamisti spremali bombaške napade na strateške lokacije

Pravda 23.04.2016
Turske vlasti objavile su danas da je uhapšeno šest osoba osmunjičenih da su pripadnici Islamske države koji su planirali da izvedu napade u gradu Konja u centralnom delu Turske. AP prenosi da je lokalni guverner Muamer Erol saopštio da je šestoro… »

Islamska država zarobila sirijskog pilota (video)

Pravda 23.04.2016
Islamska država zarobila je sirijskog vojnog pilota nakon što se njegov avion srušio na istoku Damaska, prenose mediji bliski grupi. "Pilot Azam Eid iz Hame zarobljen je nakon što je uhvaćen sa padobranom u blizini mesta gde se srušio njegov avion"… »