Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 23.04.2016

Počela izgradnja Reciklažnog centra

RT Kragujevac 23.04.2016
Polaganjem kamena temeljca, zvanično je počela izgradnja Reciklažnog centra u Kragujevcu, koju sa 45 miliona dinara finansira Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine. Rok za izgradnju i opremanje jedinog reciklažnog centra na području… »

Prilika za šumadijske poljoprivrednike

RT Kragujevac 23.04.2016
Predstavnici kineske kompanije CMEK, najavili su u Kragujevcu formiranje zajedničke kompanije i početak realizacije uzgoja i otkupa junadi od šumadisjkih poljoprivrednika radi izvoza ovog mesa u Kinu. Poljoprivrednici će imati na raspolaganju nekoliko… »

Potpisana Povelja o bratimljenju

RT Kragujevac 23.04.2016
Dugogodišnja saradnja Gradske organizacije vojnih rezervista Kragujevca i Makedonskog grada Tetova, ozvaničena je danas potpisivanjem Povelje o bratimljenju, čime je i stepen zajedničkog delovanja u mirnodopskim uslovima, ali i vanrednim situacijama… »

"Mislim da nema promene kursa države posle izbora"

RT Kragujevac 23.04.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da i posle parlamentarnih izbora u Srbiji neće doći do promene kursa države - ona će nastaviti put ka EU, ali će i dalje insistirati na neutralnosti. U intervjuu za Glas Amerike Nikolić je na pitanje da… »

"Produkcijski podvig" u Teatru

RT Kragujevac 23.04.2016
Knjaževsko-srpski teatrar se premijerom predstave "San letnje noći" pridružio obeležavanju četiri veka od smrti Vilijema Šekspira, najvećeg svetskog dramskog pisca. Predstava u režiji Pjer Valter Polioca iz Nemačke pripremala se dva meseca, a… »

Pravoslavni vernici slave Vrbicu

RT Kragujevac 23.04.2016
Srpska pravoslavna crkva danas slavi Lazarevu subotu ili Vrbicu, pripremajući se, u poslednjoj sedmici posta, za najveći hrišćanski praznik - Vaskrs. Taj dan se slavi kao Lazareva subota, jer se smatra da je tog dana Isus Hristos vaskrsao Lazara iz… »

Dečje preduzetništvo u Kragujevcu

RT Kragujevac 23.04.2016
U susret predstojećim vaskršnjim praznicima, u Osnovnoj školi "Vuk Stefanović Karadžić" danas je održan "Vašarčić". Ova manifestacija, izložbeno-prodajnog karaktera, deo je projekta "Dečje preduzetništvo", koji se, u cilju podsticanja razvoja… »

Asfaltiran deo ulice Dušana Đorđevića

RT Kragujevac 23.04.2016
U ulici Dušana Đorđevića u naselju Petrovac, završeno je asfaltiranje ove prometne saobraćajnice u dužini od 130 metara. Vrednost investicije je preko pet i po miliona dinara, kažu nadležni iz gradske uprave i najavljuju nastavak prolećnog… »

"Plava planeta" u Velikom parku

RT Kragujevac 23.04.2016
Centar za ekološko obrazovanje i održivi razvoj u kragujevačkom Velikom parku organizovao je 14. izložbu dečijih radova na temu ekologije pod nazivom "Plava planeta". U Velikom parku kragujevački osnovci i predškolci, radovima na zadatu temu… »

Predsednik SG čestitao KK "Radnički 1950"

RT Kragujevac 23.04.2016
Predsednik Skupštine grada Milan Urošević čestitao je košarkašima i stručnom štabu Košarkaškog kluba "Radnički 1950" osvajanje titule i plasman u Drugu ligu Srbije. "Radujem se vašem uspehu i srdačno vam čestitam na osvojenoj tituli i… »