Izvor: Srbija danas/Društvo arhiva vesti 23.04.2016

I ove godine: Blagodatni oganj iz Jerusalima stiže u Beograd (foto)

Srbija danas 23.04.2016
Srpska pravoslavna crkva (SPC) najavila je da će drugu godinu zaredom, na Veliku subotu, 30. aprila, a uoči Vaskrsa, iz Svetog grada Jerusalima u Beograd i Srbiju biti donesen Blagodatni oganj i potom podeljen u svim eparhijama SPC u regionu. Delegacija… »

Kakav bre Terminator!? Ovoj Ruskinji Švarceneger nije ni do kolena! (video)

Srbija danas 23.04.2016
I Rusija ima svog terminatora, i to ženskog... Potpredsednik ruske Vlade Dmitrij Rogozin nazvao je glavnog heroja američkih filmova "Terminatora" slabom kopijom ruskih devojaka za testiranje. - Terminator je slaba kopija devojaka za testiranje. Ovako… »

Sutra su Cveti! Evo zašto ne smete na ovaj dan da pevate i igrate

Srbija danas 23.04.2016
Vernici često ovo zanemare! Sutra je poznati hrišćanski i narodni praznik Cveti. Dan, kada je Isus Hristos na magaretu, ušao u grad Jerusalim. Tom prilikom su ga pozdravljali narodi i deca, a u ruci su držali palmine i maslinove grančice. Glas o… »

Mama je htela da ga kazni što je išarao ogledalo - njegov odgovor je nasmejao milione! (video)

Srbija danas 23.04.2016
I kako ga kazniti nakon ovoga? Svi znamo da dečji nestašluci mogu da budu urnebesno smešni, ali njihovi izgovori da se izvuku iz nevolje, još smešniji. Ovaj mališa je išarao ogledalo maminim karminom, međutim kada ga je pitala da li je to on… »

Pacijent ukrao kola hitne pomoći i odvezao se na pregled! Naljutio se na lekare, pa uzeo stvar u svoje ruke

Srbija danas 23.04.2016
Iako na prvi pogled zvuči neverovatno, ovo se zaista desilo u sredu u Malom Iđošu. Nezadovoljan što je medicinsko osoblje Doma zdravlja "Dr Marton Šandor“ u Malom Iđošu smatralo da njegova povreda ruke, nastala usled ujeda psa, nije alarmantna… »

Devojčica je poslala lavu poljubac, a njegova reakcija je sve iznenadila! (video)

Srbija danas 23.04.2016
Nije se tome nadao. Kada su mala, deca uglavnom žele svima da iskazuju ljubav i naklonost, pa i životinjama. Iako je toliko veći i strašniji od nje, ova devojčica je odlučila da lavu pošalje jedan fini poljubac. Kako ih je zapravo delilo staklo… »

Rođeni bez pola face i sa oklopom kornjače: Biće vam teško da shvatite da ovi mališani postoje (video)

Srbija danas 23.04.2016
Čudni genetski poremećaji. Bolesne ljude danas nažalost sve češće možemo videti. Lekari čine sve što je u njihovoj moći da se njihov broj smanji, ali je ponekada smrt ipak neizbežna. U ovom slučaju, hendikep je urođen i samim tim je… »

Neverovatna priča o Silvesteru Staloneu i njegovom psu - sigurno će vam naterati suze na oči! (foto)

Srbija danas 23.04.2016
Pas mu je bukvalno pomogao da preživi. Sigurno je da ne postoji osoba na svetu koja nije čula za Silvestera Stalonea, a kamoli odgledala makar jedan njegov film. Ipak, on nije jedan od onih srećnika koji su bez problema živeli ceo život. Pre nego… »

Zaštitnica nesrba: Mnogo je "branitelja ljudskih prava" koji drugačije od Kandićke

Srbija danas 23.04.2016
Mi koji branimo prava našeg naroda smo "srpski nacionalisti, bukači i vikači". Na HRT, u emisiji "Otvoreno", posvećenoj pitanju regionalne nadležnosti u srpskom Zakonu o organizaciji i nadležnosti državnih organa u postupku za ratne zločine… »

Priča koja je šokirala svet: Beba 55 dana živela u stomaku mrtve majke!

Srbija danas 23.04.2016
Beba heroj. Neverovatna priča o bebi koja se rodila nakon smrti svoje majke za kratko vreme obišla je ceo svet. U Vroclavu, gradu u zapadnoj Poljskoj rodio se dečak čija je majka umrla 55 dana pre njegovog rođenja! Ženi koja je bolovala od raka, u… »