Putovanja arhiva vesti 23.04.2016

Britanci oduševljeni Srbijom!

Vesti online 23.04.2016
Turisti iz Velike Britanije okarakterisali su Srbiju kao jednu od najdestinacija za 2016. godinu. U prvim mesecima ove godine zabeleženo je veliko povećanje broja britanskih turista u Srbiji, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, za čak 43… »

Počinje sezona čarter letova na aerodromu Nikola Tesla

B92 23.04.2016
Na Aerodromu "Nikola Tesla" sledeće nedelje počinje sezona turističkih čarter letova, koja će trajati sve do početka oktobra, a očekuje se da će u sezoni više od 250.000 ljudi putovati na ovaj način, saopšteno je iz te kompanije. To je, kako je… »

Danas jeftinije karte Er Srbije za Solun i Varnu

B92 23.04.2016
Er Srbija je najavila za danas prodaju karata po promotivnim cenama za letove između Beograda i Soluna i Varne počev od 119 evra. U "Super subotu" svi gosti koji posete poslovnice Er Srbije u Beogradu i Nišu, imaće priliku da nabave povratne karte po… »

Neočekivane destinacije u kojima turizam cveta

B92 23.04.2016
U kojima zemljama je zabeležen najveći porast posetilaca – i koje ste sve države vi planirali da posetite u nekoliko narednih godina? Britanski Telegraf objavio je ovogodišnje rezultate istraživanja Svetske turističke organizacije… »

Etno selo uz najstariju školu u Srbiji

B92 23.04.2016
Roditelji i meštani šumadijskog sela Čumić su veliki čuvari svoje seoske škole i tradicije. Ova škola jedna je od šest u zemlji koja će imati ovakvu dodatnu nastavnu delatnost. Roditelji Čumića su u izgradnju etno sela uložili novac, ali radi… »

U Novom Sadu otvoren Dino-park

B92 23.04.2016
U Novom Sadu danas je otvoren Dino-park čiju stalnu postavku čine replike 24 dinosaurusa iz perioda mezozoika, a raspolaže i dečijom igraonicom i drugim sadržajima namenjenim najmlađima. Dino-park je prve posetioce primio pre dva dana, a danas je… »

10 najdužih letova na svetu

B92 23.04.2016
Kad putujete avionom 10 ili više sati, svesni ste da idete na neku veoma udaljenu destinaciju. Međutim, iako je udaljenost između ovih gradova ogromna, oni i dalje imaju stalnu vazdušnu liniju. Napredak tehnologije omogućio je 'brzinsko' putovanje na… »

Kirenija za savršen odmor na Kipru

Večernje novosti 23.04.2016
U ponudi "1A travela" ove godine i mnogi hoteli koji ranije nisu bili "na listi" AKO je neko mesto savršeno za svaki vid odmora, onda je to sasvim sigurno Kirenija, lučki grad koji je biser Severnog Kipra, prepun istorijskih spomenika i prelepih… »

Nestvarni kadrovi srca Balkana u bojama i šarama lepih ćilima

Blic 23.04.2016
Spakujte svoju torbu i provedite nezaboravan odmor u srcu Balkana. Potrebna je samo dobra volja, lepo vreme, spakovan ranac i vaša avantura može da počne. Posetite Pirot, grad prepun iznenađenja, starih zanata, kulturnih dešavanja i zavirite u svet… »

Sarajevo, grad koji očarava

Super odmor 23.04.2016
Ako želite osetiti duh Sarajeva, onda je najbolje šetati njegovim ulicama i razgovarati sa prolaznicima. Vozeći se taksijem, kroz neobavezni razgovor sa vozačem, možete doznati mnogo više o istoriji i životu u ovom gradu nego istražujući po… »