Nauka & Tehnologija arhiva vesti 23.04.2016

Avion Solar Impuls večeras sleće u San Francisko

Večernje novosti 23.04.2016
Avion na solarni pogon "Solar Impuls 2" trebalo bi večeras da sleti u San Francisko i time završi poslednju etapu puta preko Pacifika. Avion na solarni pogon "Solar Impuls 2" trebalo bi večeras da sleti u San Francisko i time završi poslednju etapu… »

Šta o vama govori browser koji koristite

Radio 021 23.04.2016
O vama dosta govori to koji pretraživač koristite da dođete do informacija na internetu, piše portal Distractify.com. Internet Explorer Vi ste tip osobe koja ne voli promene. Zašto popravljati ako nije pokvareno? Time se vodite, ali ponavljajući tu… »

Aplikacija za čitanje Šekspirovih dela

RTV 23.04.2016
LONDON - Dvadeset godina posle moderne verzije "Ričarda Trećeg", glumac Ijan Makelen i reditelj Ričard Lonkrejn odlučili su da Šekspira učine još pristupačnijim novom mobilnom aplikacijom koje izlaze danas, na dan obeležavanja 400 godina od smrti… »

"To nam je nacionalni prioritet": Rusi otvaraju novi kosmodrom (video)

Pravda 23.04.2016
MOSKVA - Izgradnjom kosmodroma Rusija više neće zavisiti od Bajkonura u Kazahstanu, koji nakon pada SSSR-a iznajmljuje za veliki novac. Iz Kazahstana se lansiraju letovi za Međunarodnu svemirsku stanicu. Tehnički sistemi buduće svemirske luke… »

Američki razarač stigao blizu ruske granice! Moskva: Nećemo preći preko ovoga, preduzećemo sve mere!

Pravda 23.04.2016
Rusija je saopštila da će preuzeti sve neophodne mere protiv SAD nakon najnovijeg incidenta između dve zemlje.Moskva je optužila Vašington za “zastrašivanje“ nakon što je američki razarač uplovio u Baltičko more u blizini ruske teritorije… »

Teretana za vazduhoplovstvo

RTS 23.04.2016
Koliko je, pored znanja, važno i sticanje veština pokazuje Laboratorija za vazdušni saobraćaj na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu. U „teretani za vazduhoplovstvo“, kako su je nazvali studenti na Odseku za vazdušni saobraćaj i transport… »

Video: NASA objavila zapanjujuće HD snimke Zemlje

Al Jazeera 23.04.2016
Astronauti Međunarodne svemirske stanice koristili kameru koja pravi snimke sa šest puta više detalja nego ranije verzije. Američka svemirska agencija NASA objavila je zapunjujuće snimke Zemlje napravljene u ultra HD rezoluciji iz Međunarodne… »

(Video) Tehnološki horor: Vrištala je i drhtala od straha kad je iskusila virtualnu stvarnost

Kurir 23.04.2016
Video u kom devojka Renata iz Norveške igra horor igricu u virtualnoj stvarnosti nasmejao je mnoge osim nje same, ali i pokazuje koliko je tehnologija napredovala. Virtualna stvarnost bliža je nego ikad i kao i po običaju industrija video igara gura… »

Facebook ponovno menja algoritam News Feeda

B92 23.04.2016
Iz Facebooka ništa novo – ponovno menjaju algoritam News Feeda kako bi se korisnicima prikazivao sadržaj koji ih najviše zanima. Foto: Marcus Quigmire / Flickr.com Zaposleni u kompaniji Facebook shvatili su da postoje brojne objave, odnosno… »

Aplikacija štiti vaše oči, preuzmite je!

Mondo 23.04.2016
Safety Screen aplikacija pomaže korisnicima da mobilne uređaje drže na idealnom rastojanju. Samsung je predstavio Safety Screen aplikaciju za bezbednost ekrana, koja pomaže korisnicima, posebno mlađoj deci, da drže svoje mobilne uređaje na idealnom… »