Automobili arhiva vesti 25.04.2016

Električni Citroen E-Elysee (dopunjeno)

Auto blog 25.04.2016
Dongfeng-Citroen na sajmu automobila u Pekingu izlaže i električnu verziju modela C-Elysee, koji je inače najprodavaniji Citroenov model u Kini (tokom 2015. na kineskom tržištu je plasirano više od 90.000 komada C-Elysee modela). Električna verzija… »

Peugeot 308 sedan

Auto blog 25.04.2016
PSA Grupa na sajmu automobila u Pekingu izlaže nekoliko noviteta, a među njima i ovaj Peugeot 308 sedan. Kompanija međutim nije saopštila mnogo detalja o vozilu, sem da je 308 sedan napravljen na EMP2 platformi i da će se nuditi sa… »

Volkswagen T-Prime GTE concept

Vrele gume 25.04.2016
VW je za ovogodišnji sajam automobila u Pekingu pripremio koncept novog SUV vozila, koji je opisan kao jedan od najnaprednijih luksuznih SUV-ova na svetu. Volkswagen T-Prime GTE concept je po svemu sudeći buduća serijska verzija koja će u gami… »

Ne gledajte u njene noge, nego u auto!

Vesti online 25.04.2016
Kupovina automobila većini je jedna od dve najveće investicije u životu. Ozbiljnije je samo rešavanje stambenog pitanja. Tim više čudi da se dva od pet kupaca novih automobila u tu investiciju upusti, a da ne isproba vozilo za koje će - u… »

Francuski istražni organi izvršili raciju u grupaciji PSA

Auto blog 25.04.2016
Kako prenosi Tanjug, francuski istražni organi izvršili su raciju u prostorijama francuske automobilske grupacije PSA Peugeot Citroen, u sklopu istrage oko lažiranja podataka o emisiji štetnih gasova. "U okviru tekuće istrage o zagađivačima u… »

"Mazda CX-4" - japanski odgovor na "BMW X4" Foto

Moj auto 25.04.2016
Novi konkurent "mercedesa GLC" i "BMW X4" se zove "mazda CX-4" a prema najavama japanskog proizvođača ovaj krosover će biti rezervisan samo za kineske vozače. To je rečeno na Salonu u Pekingu, ali nije nemoguće da se Mazda okrene i drugim… »

Otvoren Salon u Pekingu: Mercedes je produžio “E-klasu”

Total car 25.04.2016
Salon u Pekingu je otvorio svoja vrata a raport počinjemo sa produženim „L“ verzijama „mercedesa E-klase“ i „audija A4“ koje će biti namenjene samo vozačima u Kini. Gledano iz Evrope, potreba za ovakvim automobilima ne postoji, ali „L“… »

Rally Argentina 2016 - Drama do kraja, prva pobeda Paddona

Auto magazin 25.04.2016
Hayden Paddon uspeo je da zadrži prvo mesto do cilja relija Argentina 2016 i zabeleži svoju prvu pobedu u FIA Svetskom reli šampionatu. Vozač fabričkog tima Hyundai nije imao lak zadatak, jer mu je za vrat duvao svetski šampion... Pogledajte… »

Nemačka želi da poveća udeo električnih vozila u zemlji

Auto blog 25.04.2016
Kako pišu Vrele Gume, Nemačka preuzima agresivne korake da poveća zahteve za električnim vozilima. Po Rojtersu, koalicija zakonodavaca priprema objavu desetogodišnjeg moratorijuma na poreze za električna vozila, kupljena pre 2020. godine. Dokument… »

Peking: Volkswagen T-Prime GTE koncept

Nacionalna klasa 25.04.2016
Volkswagen je na Sajmu automobila u Pekingu predstavio plag-in hibridni koncept T-Prime GTE. Ovaj premijum SUV koristi najnoviju MLB platformu kao i Audi Q7. Prema najavama, serijska varijanta u katalogu će biti pozicioniran iznad sledeće generacije… »