Balkan arhiva vesti 25.04.2016

Obrađeno 98,5 biračkog tela: SNS ima apsolutnu većinu

Telegraf 25.04.2016
RIK je saopštio da je za SNS glasalo 48,23 odsto izašlih na izbore i da će lista premijera Aleksandra Vučića imati apsolutnu većinu. Republička izborna komisija, na osnovu 98,51 odsto obrađenih glasova, saopštila da će SNS imati apsolutnu… »

Sarajevo: Protest bivših boraca ispred vlade Federacije

Slobodna Evropa 25.04.2016
Protesti nekoliko stotina bivših boraca koji su organizirani pred zgradom Vlade Federacije u Sarajevu su nastavljeni nakon što su predstavnici okupljenih pregovarali s predstavnicima Federalne vlade. Nakon sastanka su se obratili okupljenima, te… »

Sneg u delovima Hrvatske

RTS 25.04.2016
Sneg je pao u Gorskom Kotaru, Lici, na planini Biokovo i Imotskoj krajini, pa čak i na ostrvu Braču, javljaju hrvatski mediji, navodeći da su ovi vremenski uslovi iznenadili stanovnike već spremne na proleće. Na najvišem biokovskom vrhu, Svetom… »

U akciji "Balkan Trigger" uhapšene 22 osobe u pet država

Slobodna Evropa 25.04.2016
Na području pet država zapadnog Balkana sprovedena je uspješna zajednička policijska akcija usmjerena protiv organiziranog kriminala pri čemu su uhapšene 22 osobe a zaplijenjena je i velika količina oružja, streliva i eksploziva, potvrdili su… »

Zagreb: Na spisku Srbije 86, a ne 300 hrvatskih branitelja

RTS 25.04.2016
Hrvatski ministar pravosuđa Ante Šprlje kaže da ne postoji spisak od oko 300 hrvatskih branitelja, koji se nalaze na međunarodnoj poternici srpskog tužilaštva zbog navodnih ratnih zločina, već da je reč o 86 osoba. Svih 86 osoba koje se nalaze na… »

NOVA i DNP ne odustaju od ujedinjenja Crne Gore i Srbije

N1 Info 25.04.2016
Nova srpska demokratija (NOVA) i Demokratska narodna partija (DNP) saopštili su da se ne odriču ideje o zajedničkoj državi sa Srbijom i da su spremne da se bore za "objedinjavanje" dve države i dva naroda ukoliko se za to u budućnosti ukaže… »

Zima se vratila u HR, temperatura u minusu, pao sneg VIDEO

B92 25.04.2016
Danas je u pojedinim delovima Hrvatske osvanuo pravi zimski dan. Temperatura je pala ispod nule, a od snega se bele mnoga područja. Sneg je pao u okolini Splita, Mosor se zabeleo na samo 500 metara iznad mora, a snežne pahulje "posetile" su nakon dugo… »

Vučiću stižu čestitke iz Evrope, regiona i sveta

N1 Info 25.04.2016
Federika Mogerini, Tihomir Orešković i Ministarstvo spoljnih poslova Izraela čestitali su lideru naprednjaka Aleksandru Vučiću pobedu na parlamentarnim izborima u Srbiji. Visoka predstavnica Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku i… »

Božo Petrov: Ulazak Šešelja u parlament govori da Srbija nije prošla katarzu

Kurir 25.04.2016
Potpredsednik hrvatske vlade i lider Mosta Božo Petrov izjavio je danas povodom ulaska radikala Vojislava Šešelja u parlament, da Srbija nije prošla katarzu kakvu je, po njegovom mišljenju, trebalo proći s obzirom na događanja 90-tih godina. "Na… »

Radnici očajni, iskopali grobove u krugu fabrike

Vesti online 25.04.2016
Radnici firme Tuzla Kvarc, koji 13 dana štrajkuju glađu, iz očaja su u krugu fabrike iskopali sebi grobove. Oni su za ponedeljak najavili da će se zaključati u prostorije firme i da nikoga neće pustiti da uđe u krug fabrike, pa ni medije, preneo je… »