Balkan arhiva vesti 25.04.2016

Naprednjacima većina i u Skupštini Vojvodine

Al Jazeera 25.04.2016
Prema preliminarnim rezultatima, nakon 16 godina, Demokratska stranka prelazi u opoziciju u vojvođanskom parlamentu. Prema preliminarnim i nepotpunim rezultatima izbora za vojvođanski parlament, održanih u nedjelju, birači su u Vojvodini okončali 16… »

Sarajevo: Protest bivših boraca ispred vlade Federacije

Slobodna Evropa 25.04.2016
Protesti nekoliko stotina bivših boraca koji su organizirani pred zgradom Vlade Federacije u Sarajevu su nastavljeni nakon što su predstavnici okupljenih pregovarali s predstavnicima Federalne vlade. Nakon sastanka su se obratili okupljenima, te… »

Pada sneg i u Hrvatskoj!

Alo 25.04.2016
Sneg je pao pao u Gorskom Kotaru, Lici, na planini Biokovo i Imotskoj krajini, pa čak i na ostrvu Braču, javljaju hrvatski mediji, navodeći da su ovi vremenski uslovi iznenadili stanovnike već spremne na proleće. Na najvišem biokovskom vrhu, Svetom… »

Ujedinjeni protiv kriminala: 22 ljudi uhapšeno u zajedničkoj akciji u regiji, provereno čak 40.000!

Kurir 25.04.2016
Na području pet država zapadnog Balkana sprovedena je uspešna zajednička policijska akcija usmerena protiv organizovanog kriminala. U ovoj akciji su uhapšene 22 osobe, a zaplenjena je i velika količina oružja, municije i eksploziva, potvrdili su… »

Zagreb: Na spisku Srbije 86, a ne 300 hrvatskih branitelja

RTS 25.04.2016
Hrvatski ministar pravosuđa Ante Šprlje kaže da ne postoji spisak od oko 300 hrvatskih branitelja, koji se nalaze na međunarodnoj poternici srpskog tužilaštva zbog navodnih ratnih zločina, već da je reč o 86 osoba. Svih 86 osoba koje se nalaze na… »

Partije u Crnoj Gori za zajedničku državu sa Srbijom

RTV 25.04.2016
PODGORICA - Nova srpska demokratija (NOVA) i Demokratska narodna partija (DNP) saopštili su danas da se ne odriču ideje o zajedničkoj državi sa Srbijom i da su spremne da se bore za objedinjavanje dve države i dva naroda ukoliko se za to u… »

Zima se vratila u HR, temperatura u minusu, pao sneg VIDEO

B92 25.04.2016
Danas je u pojedinim delovima Hrvatske osvanuo pravi zimski dan. Temperatura je pala ispod nule, a od snega se bele mnoga područja. Sneg je pao u okolini Splita, Mosor se zabeleo na samo 500 metara iznad mora, a snežne pahulje "posetile" su nakon dugo… »

Vučiću na pobjedi čestitali evropski lideri

Al Jazeera 25.04.2016
Srpska napredna stranka osvojila je 48,2 posto na izborima, Vučiću čestitali Hahn, Kurz i političari iz regije. Evropski komesar za susjedsku politiku i proširenje Johannes Hahn čestitao je izbornu pobjedu predsjedniku Srpske napredne stranke (SNS)… »

Božo Petrov: Ulazak Šešelja u parlament govori da Srbija nije prošla katarzu

Kurir 25.04.2016
Potpredsednik hrvatske vlade i lider Mosta Božo Petrov izjavio je danas povodom ulaska radikala Vojislava Šešelja u parlament, da Srbija nije prošla katarzu kakvu je, po njegovom mišljenju, trebalo proći s obzirom na događanja 90-tih godina. "Na… »

Radnici sebi iskopali rake u krugu fabrike!

Večernje novosti 25.04.2016
Posle štrajka glađu, očajnički potez zaposlenih u Firmi "Tuzla kvarc". Za 13 dana protesta niko ih nije posetio. POSLE punih 13 dana štrajka glađu koji je kod nadležnih vlasti imao vrlo malo odjeka, zaposleni u firmi "Tuzla kvarc" su se odlučili… »