Izvor: BizLife/Ekonomija arhiva vesti 25.04.2016

Stanovništvo počelo više da troši

BizLife 25.04.2016
Podaci iz banaka pokazuju da su građani u prvom kvartalu ove godine, u odnosu na isti period prošle, uzeli novih kredita u vrednosti od oko 300 miliona evra,piše Politika. Kako to da građani više troše kada je, u celini, masa plata ostala ista, a… »

Pravi med ne može biti jeftiniji od 900 dinara

BizLife 25.04.2016
Ako kupujete med u nekoj od prodavnica u Srbiji, upozoravaju upućeni, šansa da kupite pravi prirodni med koji dolazi iz pčelinjaka vam je najviše 33 odsto. Ovakve rezultate, objašnjava predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije dr Rodoljub… »

Mekdonalds menja svoj najpoznatiji proizvod

BizLife 25.04.2016
Lanac brzih restorana Mekdonalds (McDonald`s) spreman je na velike promene i testiranje svog „glavnog“ Big mek burgera, a kako su naveli, to je dokaz da kod njih nema „nedodirljivih“. Ovaj poznati lanac testira „Grand mek“ i „Mek Jr“. Prvi… »

Nova Vlada posle 28. maja

BizLife 25.04.2016
Srpska napredna stranka, koja je odnela ubedljivu pobedu na vanrednim parlamentarnim izborima, donela je odluku da održi vanrednu skupštinu 28. maja, nakon čega će da bude formirana i vlada Srbije. To je potvrdio predsednik SNS Aleksandar Vučić… »

Opozicija osniva pravni tim za kontrolu izbornog materijala

BizLife 25.04.2016
Foto: Beta Predsednica Demokratske stranke Srbije, Sanda Rašković Ivić, rekla je posle sastanka opozicionih lidera da su poslednji podaci Republičke izborne komisije (RIK) potvrdili rezultate koje su tokom izborne noći saopštavale opozicione… »

Prosečna zarada u Srbiji u martu veća od one u februaru

BizLife 25.04.2016
Prosečna neto zarada u Srbiji isplaćena u martu 2016. godine iznosila je 45.870 dinara i nominalno je veća za 3,2 odsto nego u februaru, a realno za 3,3 odsto, saopštio je danas Republički zavod za statistiku. U poredjenju sa martom prethodne godine… »

Foto galerija: Ovako su strani mediji videli izbore

BizLife 25.04.2016
Foto: Strani mediji/Printscreen Ovako su strani mediji videli izbore u Srbiji. Nakon objave preliminarnih rezultata pojavili su se tekstovi koji u prvi plan stavljaju ubedljivu pobedu Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića. Kliknite na bilo koju… »

Na pragu rešenja: Baterije na mobilnim telefonima bi mogle da traju večno

BizLife 25.04.2016
Foto: Pixabay Ponekad se velika naučna otkrića dogode sasvim slučajno, a ovaj događaj je upravo to. Istraživači na Kalifornijskom univerzitetu otkrili su način da se naprave baterije koje će trajati večno, i to pukim slučajem! Tačnije, učinila… »

Video dana by Zoran Kesić: Ja sam srećan čovek!

BizLife 25.04.2016
Voditelj emisije „24 minuta“ Zoran Kesić zadovoljan je rezultatom izbora u Srbiji, koji je za njega, kako kaže, bio očekivan. „Mene izborni rezultati ne čude uopšte. Oni su velika pobeda moje ekipe ’24 minuta’ i naše emisije i garant veće… »

Povoljni krediti preko Fonda za razvoj – niže kamate i duži rokovi otplate

BizLife 25.04.2016
Fond za razvoj je ove godine pripremio sedam kreditnih linija, od kojih su tri krediti sa grantovima, a ukupan iznos bespovratnih sredstava koja će biti dodeljena iznosi oko osam milijardi dinara. Ono što karakteriše sve kreditne linije Fonda u ovoj… »