Izvor: Biznis i finansije/Ekonomija arhiva vesti 25.04.2016

Centralne banke ponovno u fokusu investitora

Biznis i finansije 25.04.2016
Nakon prošlonedeljnih govora predstavnika evropske, britanske i australijske centralne banke, i ove nedelje bi upravo centralni bankari mogli da prouzrokuju nova pomernaja na finansijskim tržištima. Od američke centralne banke ne očekuje se mnogo… »

Nemačka: Poslovna klima pogoršana u aprilu

Biznis i finansije 25.04.2016
Moral nemačkih privrednika je u aprilu neočekivano pao zbog “trenutne ekonomske situacije”, piše CNBC prenoseći rezultate istraživanja minhenskog think-thanka Ifo ekonomskog instituta. Naime, indeks poslovne klime u najjačoj ekonomiji Evrope je… »

Popusti AIK Banke za uskršnje praznike

Biznis i finansije 25.04.2016
Povodom najvećeg hrišćanskog praznika Uskrsa, AIK Banka a.d. Beograd pripremila je specijalnu uskršnju akciju, u trajanju od 23. aprila do 03.maja, u okviru koje svojim klijentima u gradovima širom Srbije pruža mogućnost da ostvare popust na… »

Preduzeća i dalje skuplje plaćaju grejanje od građana: San o sopstvenoj kotlarnici

Biznis i finansije 25.04.2016
Iako je od oktobra prošle godine značajno smanjena razlika u cenama grejanja za privredu i građane, cena ove usluge u Srbiji, suprotno praksi EU, i dalje je skuplja za kompanije. Kod proizvođača, troškovi korišćenja energenata variraju od 2,5 do… »

Vladu Srbije čekaju teški ekonomski zadaci

Biznis i finansije 25.04.2016
Ekonomski analitičari ocenili su u nedelju da one koji budu formirali Vladu Srbije očekuju teški ekonomski zadaci. Miodrag Zec rekao je za Blic da Srbiju čeka usaglašavanje tri vrste administracije – onu koja je zaostavština iz komunističkog… »

Rast broja britanskih turista u Srbiji

Biznis i finansije 25.04.2016
U prvim mesecima 2016. godine zabeleženo je veliko povećanje broja britanskih turista u Srbiji, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, za čak 43% mereno brojem dolazaka i noćenja, saopštila je Turistička organizacija Srbije. Prema pisanju… »