Izvor: Blic arhiva vesti 25.04.2016

Pastor očekuje razgovor sa Vučićem o saradnji

Blic 25.04.2016
Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izjavio je danas da vrlo brzo očekuje razgovore sa predsednikom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem o postizbornoj saradnji SVM i SNS o kojoj su, kako je rekao, uoči izbora načelno… »

Bez srba: Evo ko će formirati vlast u Preševu

Blic 25.04.2016
U novom sazivu lokalnog parlamenta od 38 mandata neće biti srpskih odbornika, jer dve koalicione izborne liste na izborima nisu prešle census. Demokratska partija Albanaca predsednika opštine Ragmija Mustafe osvojila je 14, a novoformirana Alternativa… »

Kako je strah od izborne krađe ujedinio opoziciju

Blic 25.04.2016
Gotovo kompletna srpska opozicija (LDP, LSV, SDS, DSS i Dveri, “Dosta je Bilo”) ujedinila se nekoliko sati po zatvaranju birališta i ostala združena čitavu noć. Povod ove neobične sloge je sumnja u regularnost izbora. Opozicionari su se najpre… »

Hit iz mladenovca: Beli Preletačević: Mama i tata su mi najveća podrška, al' još mi je rano da budem predsednik

Blic 25.04.2016
Nisam svestan šta me je snašlo, nisam očekivao ovoliki broj odbornika, uzbuđeno za "Blic" priča Luka Maksimović (24), alijas Ljubiša Beli Preletačević, mladić koji je sa svojim drugarima iz kraja osvojio 20 odsto glasova na lokalnim izborima u… »

Tadićeva lista prešla cenzus u Kragujevcu

Blic 25.04.2016
Gradska izborna komisija usvojila novi Zapisnik o radu GIK-a na utvrđivanju rezultata izbora za odbornike Skupštine grada Kragujevca, i rezulttai izbora su drugačiji od onih koji su dati rano jutros. Prema tim rezultatima, cezus je prošla i lista… »

Emigracija, ostavke i opklada u sto maraka: Ovako su srpski tviteraši pratili izbore

Blic 25.04.2016
Tviter je sinoć goreo zbog izbora. Oštre kritike i poneka pohvala, pozivi na emigraciju, zahtevi za ostavkama opozicionih lidera i opraštanje od demokratske Srbije - smenivali su se na ovoj društvenoj mreži iz sekude u sekundu... Ovo su… »

Vučić: Bolje je da nikad ne vladam nego da jedan glas ukradem

Blic 25.04.2016
Predsednik SNS Aleksandar Vučić izjavio je danas da je stranka donela odluku da održi vanrednu skupštinu 28. maja, nakon čega će da bude formirana i Vlada Srbije. Vučić je, nakon sednice Predsedništva SNS-a, rekao i da je sigurno da će za… »

Uz "Blic" uživo - 50.000 posetilaca na Fejsbuku

Blic 25.04.2016
Atmosferu iz redakcije “Blica” u izbornoj noći publici sa Fejsbuka prenosili su novinari Milan Vukelić i Ana Beloti, razgovarajući s članovima našeg tima i stručnjacima, a lajvstrim je uživo pratilo više od 50.000 posetilaca. Za sve one koji… »

Nove žrtve granatiranja u: Alepu najmanje 19 mrtvih, uključujući i troje dece, a 120 ranjenih

Blic 25.04.2016
Najmanje 19 civila je danas ubijeno, a 120 ranjeno kada su pobunjenici granatirali delove Alepa koji se nalaze pod kontrolom snaga sirijske vlade, saopštila je opoziciona sirijska Opservatorija za ljudska prava. "Pobunjeničke grupe su tokom celog… »

Masakr u jemenu: Ubijeno više od 800 članova Al Kaide

Blic 25.04.2016
Više od 800 članova Al Kaide ubijeno je u vojnoj ofanzivi protiv te grupe na jugu Jemena, saopštila je danas arapska koalicija, predvođena Saudijskom Arabijom. Provladine snage ponovo su zauzele naftni terminal, kao i grad Mukalu, koji se smatra… »