Izvor: Danas arhiva vesti 25.04.2016

RIK: Koliko je ko osvojio poslaničkih mandata

Danas 25.04.2016
Na izborima u Srbiji ubedljiva pobeda naprednjaka, slede socijalisti i radikali i demokrate. Beograd - Republička izborna komisija saopštila je večeras da je, na osnovu 98,56 odsto obrađenih biračkih mesta, odnosno 98,51 odsto biračkog tela, sedam… »

U Preševu bez Srba u opštini

Danas 25.04.2016
Preševo - Prema preliminarnim rezultatima na lokalnim izborima u Preševu, najveći broj mandata (14) osvojila je lista Demokratske partije Albanaca, koju predvodi aktuelni predsednik opštine Ragmi Mustafa, dok Jedinstvena srpska lista, koju je… »

Kakva je bila atmosfera sinoć u izbornim štabovima

Danas 25.04.2016
Beograd - Reporteri Danasa pratili su sinoć izbornu noć, između ostalog, u štabovima osam političkih partija i koalicija. Na licu mesta naši reporteri su čekali izborne rezultate, reakcije i izjave kod SNS, SPS, DS, SDS-LDP-LSV, DSS-Dveri… »

Počela sednica Predsedništva SNS

Danas 25.04.2016
Beograd - Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke počela je u sedištu stranke na Novom Beogradu. Iz stranke nije najavljeno šta je tema sednice, ali je saopšteno da će se po njenom završetku predstavnicima medija obratiti predsednik SNS… »

Zakazano ubistvo

Danas 25.04.2016
Dvadesetogodišnji Aleksandar Jaćimović iz Čačka ubijen je u noći između petka i subote na Gradskom trgu u Čačku. Pripadnici MUP uhapsili su osumnjičenog za ubistvo D. B. (1995), takođe iz Čačka. Jaćimović je izboden nožem u tuči navijača… »

Da li svetski mediji imaju "pik" na Đokovića?

Danas 25.04.2016
Beograd - Od početka godine Novak Đoković našao se na udaru svetskih medija više nego i jedan drugi teniser koji zauzima prvih deset mesta na ATP listi. Ime prvog reketa sveta u tri navrata dovedeno je u vezu sa ozbiljnim optužbama - za nameštanje… »

U zamci zero hour radnih ugovora

Danas 25.04.2016
Tržište rada ili trg robova (3) Novi Zeland je prva zemlja na svetu koja je zabranila zero hour ugovore čime je poboljšan položaj oko 100.000 radnika, prevenstveno u restoranima brze hrane i hotelijerstvu. Rekli smo na početku ove serije tekstova da… »

Loukosteri i kargo saobraćaj spasavaju "Konstantina Velikog"

Danas 25.04.2016
Tragom informacije da irski Rajan er uspostavlja letove za Berlin sa niškog aerodroma. Ako beogradski aerodrom bude ponuđen na koncesiju, kao što se najavljuje, "Konstantin Veliki" će biti ne samo najveća, već i jedina srpska vazdušna luka -… »

Novinar i književnik

Danas 25.04.2016
Ličnost Danas: Nedim Sejdinović. Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) u subotu je na redovnoj izbornoj skupštini za predsednika izabralo novosadskog novinara i književnika Nedima Sejdinovića, koji je do izbora bio predsednik Izvršnog odbora… »

Svet posle "bregzita"

Danas 25.04.2016
Britanski glasači imaju šansu da poštede svoju državu ekonomskih potresa, kao i da, istovremeno, omoguće Nemcima i ljudima širom Evrope da odahnu zbog neuspeha referenduma o "bregzitu" Glasači u Velikoj Britaniji odlučiće, 23. juna, da li će… »