Izvor: Dnevnik/Ekonomija arhiva vesti 25.04.2016

U Bačkoj Palanci najdeblje koverte, a u Kovačici sića

Dnevnik 25.04.2016
Prosečna neto zarada isplaćena prošlog meseca u Srbiji iznosila je 45.870 dinara, i u poređenju s februarskom nominalno je veća 3,2 procenta, a realno 3,3. U odnosu na neto zaradu istog meseca prošle godine nominalno je veća 6,6 procenata, a realno… »

Građani se zadužuju, firme razdužuju

Dnevnik 25.04.2016
Ukupna kreditna zaduženost građana i privrede u prva tri meseca ove godine je opala, dok podaci Udruženja banaka Srbije istovremeno pokazuju da pada i udeo kredita s kašnjenjem u otplati. Od januara do kraja marta ukupna zaduženost, po podacima… »

Dosta se očekuje od liberalizacije trgovine uslugama

Dnevnik 25.04.2016
Sporazum o slobodnoj trgovini u Jugoistočnoj Evropi (CEFTA), čija je primena počela pre skoro 10 godina, unapredio je trgovinu i privrednu saradnju u regionu, a dosta se očekuje od liberalizacije trgovine uslugama, rečeno je danas u PKS na okruglom… »

Petrović: Nema opuštanja za novu vladu, brzo u reforme

Dnevnik 25.04.2016
Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović poručio je danas da nema mesta da se nova vlada opusti, da mora da ubrza reforme, u prvom redu racionalizaciju javnog sektora i privatizaciju, ali i da ne bi trebalo da povećava plate i penzije. "Izbori su… »