Izvor: Dnevnik/Svet arhiva vesti 25.04.2016

Jemen: Ubijeno više od 800 članova Al Kaide

Dnevnik 25.04.2016
RIJAD: Više od 800 članova Al Kaide ubijeno je u vojnoj ofanzivi protiv te grupe na jugu Jemena, saopštila je danas arapska koalicija, predvođena Saudijskom Arabijom. Provladine snage ponovo su zauzele naftni terminal, kao i grad Mukalu, koji se… »

Lider kurdskih pobunjenika: Pojačaćemo borbu protiv Turske

Dnevnik 25.04.2016
LONDON: Kurdska radnička partija (PKK) spremna je da pojača svoju borbu protiv Turske kao odgovor na žestoku vojnu kampanju Ankare, rekao je lider pokreta kurdskih pobunjenika Džemil Bajik u intervjuu koji je danas objavio BBC. "Kurdi će se braniti… »

Obama: Ovo je najmirnije doba u istoriji čovečanstva

Dnevnik 25.04.2016
HANOVER: Američki predsednik izjavio je danas da je ovo najbolje vreme u istoriji čovečanstva i da neko može da bira trenutak kad će se roditi, sada bi bilo pravo vreme. On je u obraćanju na sajmu industrijske tehnologije u Hanoveru rekao da, iako u… »

Putin: Turska propušta naoružane ljude, Egipat nebezbedan

Dnevnik 25.04.2016
MOSKVA: Turska do sada nije pokazala da je u stanju da se nosi sa prilivom naoružanih grupa iz susednih zemalja, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin. govoreći u kontekstu turizma i bezbednosti ruskih turista. "Na žalost, dobro nam je… »

Turske snage ubile gotovo 900 pripadnika Islamske države

Dnevnik 25.04.2016
ANKARA - Turske snage su u vazdušnim i raketnim napadima od januara ubile gotovo 900 pripadnika takozvane Islamske države, saopštila je danas turska državna agencija Anadolija, pozivajući se na vojne izvore. Turska, članica koalicije na čelu sa SAD… »

Bivši predsednici Poljske stali na stranu EU protiv Dude

Dnevnik 25.04.2016
VARŠAVA: Tri bivša predsednika Poljske optužili su aktualnu vlast - desničarske konzervativne stranke - da ugrožava ustav, pozivajući Poljake da "odbrane demokratiju", objavljeno je danas u zajedničkom saopštenju. Bivši predsednici Leh Valensa… »

SZO: Smanjuje se broj zaraženih virusom Zika

Dnevnik 25.04.2016
PARIZ: Svetska zdravstvena organizacija (SZO) potvrdila je danas da se smanjuje broj zaraženih Zika virusom u Brazilu. "Epidemija Zike je definitivno u opadanju u Brazilu", potvrdio je danas zvaničnik SZO. "Osim u Brazilu, epidemija ima tendenciju… »