Izvor: e-Novine arhiva vesti 25.04.2016

Vučiću stižu međunarodne čestitke

e-Novine 25.04.2016
Dan posle izbora. Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Velike Britanije Denisa Kifa koji mu je čestitao pobedu i odlične rezultate na izborima koje je otvarila Srpska napredna stranka. Kako je saopšteno iz Vlade Srbije… »

Ovo je najmirnije doba u istoriji čovečanstva

e-Novine 25.04.2016
Barak Obama, predsednik SAD. Američki predsednik Barak Obama izjavio je da je ovo „najbolje vreme u istoriji čovečanstva“ i da ako bi neko mogao da bira trenutak kada će se roditi, sada bi bilo pravo vreme On je u obraćanju na sajmu industrijske… »

Poslednji Rikmanov film u bioskopima

e-Novine 25.04.2016
"Pogled sa neba" Ratni triler "Pogled sa neba" (Eye in the Sky) reditelja Gavina Huda, u kome je jednu od svojih poslednjih uloga ostvario glumac Alan Rikman (1946-2016) stiže u domaće bioskope u četvrtak, 28. aprila, najavio je distributer Blitz Film… »

Nove zabrane ulaska na Kosovo

e-Novine 25.04.2016
Zbog prikrivanja istine o zločinima. Ministar inostranih poslova Kosova Petrit Selimi potpisao je nove zabrane ulaska u zemlju ministrima odbrane i unutrašnjih poslova Srbije. Ulazak na Kosovo prethodno je zabranjen Šešelju i Dikoviću Selimi je… »

Turneja Slobodne zone

e-Novine 25.04.2016
U 45 gradova. Filmski festival "Slobodna zona" ovog proleća kreće u desetu jubilarnu turneju širom Srbije. Pet najboljih filmova sa prošlogodišnjeg festivalskog programa, po izboru publike i selektora, tokom aprila, maja i juna predstaviće se… »

Erdogan dolazi u Hrvatsku

e-Novine 25.04.2016
Zvanična poseta. Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan boraviće u utorak i sredu u zvaničnoj poseti Hrvatskoj kako bi s najvišim hrvatskim zvaničnicima razgovarao o bilateralnim odnosima, posebno o jačanju privredne saradnje, i učestvovao na… »

Protest boračkih udruženja

e-Novine 25.04.2016
Traže ostavku ministra. Nakon što u ponedjeljak nije postignut dogovor između demobilisanih boraca i predstavnika vlasti u zgradi Vlade Federacije BiH, borci su federalnom ministru za pitanja boraca i invalida Salki Bukvareviću dali rok od sedam dana… »

Vikipedija sahranila e-novine

e-Novine 25.04.2016
E-dilema: Da li smo živi ukopani ili smo umrli pa vaskrsnuli. U redakciji e-novina nastala je opšta panika! Štipamo se za obraze da proverimo jesmo li živi; pipkamo komade inventara kako bismo utvrdili jesu li i dalje tu ili nam se samo pričinjava… »

Za sve su krivi Konstantinović i autošovinisti

e-Novine 25.04.2016
Zoran Ćirjaković, mišljenje guzicom. Ćirjaković me poizdalje podseća na Dimitrija Najdanovića, nadarenog međuratnog teologa, vrlo pismenog, obrazovanog čoveka koji je pod uticajem duha ondašnjeg vremena (vrlo sličnog današnjem) digao ruke od… »

Sanjao sam da nisam peder

e-Novine 25.04.2016
Pesme bunta i otpora: Reinaldo Arenas. U jednom turističkom vodiču kroz Havanu stoji kako nema Kubanca kojega za Lenjinov park (u blizini glavnog grada) ne vežu samo divne uspomene: na igru ili prijatnu dremku pod drvećem, na čitanje knjiga u… »