Izvor: Ekapija/Ekonomija arhiva vesti 25.04.2016

Izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa - Grad Beograd prodaje građevinsko zemljište u Ovči

Ekapija 25.04.2016
foto: Andy Dean Photography/shutterstock.com Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je oglas za prikupljanje ponuda radi otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Beograda na uglu Nove i Ulice Lole Ribara, u… »

Razvojna agencija Srbije raspisala javni poziv za projekte - Za podršku sektoru malih i srednjih preduzeća spremno 130…

Ekapija 25.04.2016
foto: Singkham/shutterstock.com Razvojna agencija Srbije (RAS) raspisala je javni poziv za učešće na Programu podrške poslovnoj institucionalnoj infrastrukturi, namenjenog sektoru malih i srednjih preduzeća. Ovo je jedan od 33 programa u okviru… »

Međunarodna konferencija IoT Week 2016 od 31. maja do 2. juna u Beogradu

Ekapija 25.04.2016
foto: everything possible/shutterstock.com Međunarodna konferencija IoT Week 2016, koja će se održati od 31. maja do 2. juna u hotelu Crowne Plaza u Beogradu, u organizaciji IoT Foruma i DunavNET-a, već sada ima više od 50 potvrđenih govornika… »

Bogoljub Pantelić, vlasnik kompanije "Bosis" - Klijenti traže sve neobičniju ambalažu, poslovanje širimo na zemlje regiona

Ekapija 25.04.2016
Bogoljub Pantelić Uvek se radujemo novim izazovima koji pred nas postavljaju naši klijenti. Veliko zadovoljstvo nam predstavlja prilika da uradimo nešto novo, nešto što do tada nismo radili i što nas svrstava u red najozbiljnijih proizvođača… »

"Gumapromet" ulaže 1 mil EUR u renoviranje hale "Mašinoteksa" u Leskovcu - Traži se strateški partner za proizvodnju

Ekapija 25.04.2016
foto: Lisa S./shutterstock.com Vlasnici firme "Gumapromet" koji su kupili objekte nekadašnjeg "Mašinoteksa", trenutno renoviraju jednu od hala ovog preduzeća, prenosi sajt grada Leskovca. U adaptaciju ovog objekta, koji se prostire na površini od… »

Novim pravilnikom propisana sadržina Registra privrednih subjekata

Ekapija 25.04.2016
foto: sergign/shutterstock.com Ministar privrede doneo je 20. aprila 2016. godine Pravilnik o sadržini Registra privrednih subjekata i dokumentaciji potrebnoj za registraciju. Registar se vodi kao jedinstvena, centralna i elektronska baza podataka u koji… »

Prihvaćen predlog Ministarstva privrede - "Partizanski put" iz Beograda u stečaju

Ekapija 25.04.2016
foto: Blazej Lyjak/shutterstock.com Privredni sud u Beogradu otvorio je postupak stečaja nad društveno-građevinskim preduzećem "Partizanski put" iz Beograda, a na predlog Ministarstva privrede. Sud je pozvao sve poverioce da u roku od 90 dana prijave… »

"Olimpijski karneval" 27. aprila u Beogradu

Ekapija 25.04.2016
foto: Martynova Anna/shutterstock.com U sredu, 27. aprila biće tačno 100 dana do početka XXXI Letnjih Olimpijskih igara koje će se od 5. do 21. avgusta održati u Rio de Žaneiru. Tim povodom Olimpijski komitet Srbije će uz podršku Vojvođanske… »

Haris Memić, direktor kompanije "Symphony" - Poslovna kultura nas čini drugačijim od konkurencije

Ekapija 25.04.2016
Haris Memić IT kompanija "Symphony", do skoro poznata kao "DevLogic", nedavno je, nakon 10 godina uspešnog poslovanja u San Francisku, Amsterdamu i Sarajevu, otvorila svoju kompaniju i u Srbiji. Haris Memić, osnivač i direktor kompanije "Symphony"… »

Sud otvorio stečaj nad preduzećem "Mercurus" iz Beograda

Ekapija 25.04.2016
Privredni sud u Beogradu otvorio je postupak stečaja nad preduzećem za trgovinu na veliko farmaceutskim proizvodima "Mercurus" iz Beograda. Sud je pozvao sve poverioce da u roku od 60 dana prijave Privrednom sudu svoja obezbeđena i neobezbeđena… »