Izvor: Insajder arhiva vesti 25.04.2016

RIK nakon 97,46 odsto prebrojanih listića: Ipak sedam lista u Parlamentu

Insajder 25.04.2016
Dugo se nije desilo da otkuca ponoć, a da Srbija ne zna pouzdane preliminarne rezultate izbora. Izbore su posmatrali CeSID, Ipsos i, u ovim vodama nova, oganizacija CRTA, sa svojom posmatračkom misijom Građani na straži. Svi oni su tokom večeri… »

Posle sastanka u sedištu DS-a opozicija u RIK-u tražila uvid u izborni materijal

Insajder 25.04.2016
Lideri opozicionih stranaka došli su u zgradu Skupštine Srbije gde Republička izborna komisija saopštava podatke o glasanju na vanrednim izborima, navodeći da žele da odbrane izbornu volju građana. Prethodno je u sedištu Demokratske stranke… »

Vučić: Vlada početkom juna

Insajder 25.04.2016
Lider SNS-a Aleksandar Vučić najavio je danas da je će nova vlada Srbije biti formirana početkom juna, posle Skupštine SNS-a 28. maja. On nije precizirao da li će je naprednjaci formirati vladu sami ili s još nekom od stranaka, a ocenio je da su… »

Savet Evrope i OEBS: Glasanje dobro organizovano, mediji pristrasni

Insajder 25.04.2016
Međunarodni posmatrači vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji ocenjuju da su na glasanju u nedelju poštovane procedure, ali da su mediji tokom predizborne kampanje uglavnom pristrasno izveštavali. Šef predizborne posmatračke misije Parlamentarne… »

Đurđević: Nezapamćen pritisak na RIK

Insajder 25.04.2016
Na osnovu 98,56 odsto obrađenih biračkih mesta, lista SNS-a je osvojila 48,23 odsto glasova, a u Parlament ulazi još 11 partija, koalicija i manjinskih stranaka, saopštio je RIK. Predsednik te komisije Dejan Đurđević ocenio je i da je sinoćnji… »

Kako je Vučić pao sa 56 na 48, a Radulović skočio sa 0 na 6

Insajder 25.04.2016
Da li je i u izbornoj noći važio CeSID-ov moto "1+1=2"? Objavljivanje preliminarnih rezultata izazvalo je dodatnu konfuziju i u ovako napetoj atmosferi izbora koju su pratile tvrdnje o brojnim nepravilnostima i mogućoj izbornoj krađi. Za manje od dva… »

Opozicija osnovala pravni tim za analizu izbornog materijala

Insajder 25.04.2016
Opozicione stranke formirale su zajednički pravni tim koji će raditi detaljnu analizu izbornog materijala. Na osnovu te analize, ove stranke sarađivaće i na izmeni izbornog zakona, saopšteno je posle današnjeg sastanka kom su prisustvovali lideri… »

Tužilaštvo u Vranju: Pritvorena osoba osumnjičena za davanje mita tokom glasanja

Insajder 25.04.2016
Na biračko mesto u Vranju unet je popunjeni glasački listić, što je potvrdila i Republička izborna komisija. Biračko mesto zbog toga je zatvoreno. Istragu ovog slučaja vodi Osnovno javno tužilaštvo u Vranju i, kako je za Insajder.net rečeno u… »