Izvor: N1 Info arhiva vesti 25.04.2016

RIK: Sedam lista prešlo cenzus

N1 Info 25.04.2016
Iz sedišta Republičke izborne komisije saopšteni su rezultati za 97,46 odsto obrađenih glasova, po kojima cenzus prelazi sedam lista. Na osnovu oko 97 odsto pregledanih glasačkih listića prva je koalicija oko Srpske napredne stranke sa 48.25%, sledi… »

Izmislili ličnost i osvojili drugo mesto u Mladenovcu

N1 Info 25.04.2016
Izborna lista koju predvodi izmišljeni lik Ljubiša Preletačević Beli zauzela je drugu poziciju u beogradskoj Opštini Mladenovac, iza liste Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje. Izborna lista "Beli – Samo jako – Luka Maksimović" osvojila je… »

Opozicija osniva pravni tim za kontrolu izbornog materijala

N1 Info 25.04.2016
Predsednica Demokratske stranke Srbije, Sanda Rašković Ivić, rekla je posle sastanka opozicionih lidera da su poslednji podaci Republičke izborne komisije (RIK) potvrdili rezultate koje su tokom izborne noći saopštavale opozicione partije, a da su… »

PIK: Devet stranaka i koalicija u pokrajinskom parlamentu

N1 Info 25.04.2016
Pokrajinska izborna komisija (PIK) je prebrojala 97,7 odsto glasačkih listića, na osnovu čega je utvrđeno da devet stranaka i koalicija ulazi u pokrajinski parlament. Prema dosadašnjim rezultatima, SNS je osvojila 63 mandata, SPS-JS 12, SRS i DS po… »

GIK u Nišu ćuti, o rezultatima izbora se nagađa

N1 Info 25.04.2016
Izborni rezultati u Nišu još su predmet nagađanja pošto se Gradska izborna komisija nije oglasila, a političke stranke raspolažu nepotpunim rezultatima. Opštinske izborne komisije u Nišu za sada, takođe, raspolažu samo preliminarnim rezultatima… »

Mogerini i Han: Mirna i fer atmosfera na izborima u Srbiji

N1 Info 25.04.2016
Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini i evropski komesar za susedstvo Johanes Han izjavili su da su izbori u Srbiji protekli u mirnoj i fer atmosferi. "Građani Srbije su pružili snažnu podršku strateškom cilju… »

Nova: Đurđević iznosi neistine, uložili smo prigovore

N1 Info 25.04.2016
Nova stranka saopštila je da je uputila Republičkoj izbornoj komisiji tri prigovora zbog nepravilnosti tokom izbornog dana, uočenim u Novom Sadu i Pećincima. Priloženim dokumentima, demantujemo predsednika RIK Dejana Đurđevića koji je na… »

SDS-LDP: Nemamo demokratiju kao 2012, nikako nećemo sa SNS

N1 Info 25.04.2016
Predsednici Socijaldemokratske stranke i Liberalno-demokratske partije, Boris Tadić i Čedomir Jovanović, rekli su da je koalicija SDS-LDP-LSV sigurno prešla cenzus, ali da ne žele da licitiraju sa procentima jer se još čekaju rezultati sa Kosova… »

Preliminarni rezultati pokrajinskih izbora tek večeras

N1 Info 25.04.2016
Predsednik Pokrajinske izborne komisije, Darko Rudić, rekao je za N1 da ovo telo još nema nikakvih podataka o rezultatima izbora u pokrajini, jer je prvi materija, i to iz novosadskih opština, počeo da pristiže tek jutros oko četiri sata. Večeras… »

Krivične prijave zbog narušavanja izbornog procesa u Vranju

N1 Info 25.04.2016
Policija je podnela dve krivične prijave u dva nezavisna slučaja zbog narušavanja izbornog procesa u Vranju na biračkom mestu broj 24 u Osnovnoj školi "Dositej Obradović". U prvom slučaju okrivljenom licu određen je pritvor, dok se krivična… »