Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 25.04.2016

Zavod za statistiku: Prosečna neto plata u Srbiji u martu 45.870 dinara

Nova ekonomija 25.04.2016
Prosečna neto plata u Srbiji isplaćena u martu ove godine iznosila je 45.870 dinara, što je nominalno više za 3,2 odsto, a realno za 3,3 procenta u odnosu na prethodni mesec, saopštio je danas Republički zavod za statistiku (RZS). Martovska neto… »

Kocijančić: Očekujemo da Srbija nastavi put ka EU

Nova ekonomija 25.04.2016
Evropska komisija veruje da će Srbija i sa novom vladom nastaviti put ka Evropskoj uniji, izjavila je danas u Briselu portparolka visoke predstavnice EU Maja Kocijančič. Na pitanje da prokomentariše izbore u Srbij, ona je rekla da Evropska komisija… »

Razmena Srbije sa članicama CEFT-e 3, 7 milijardi dolara

Nova ekonomija 25.04.2016
Sporazum o slobodnoj trgovini u Jugoistočnoj Evropi (CEFTA), čija je primena počela pre skoro 10 godina, unapredio je trgovinu i privrednu saradnju u regionu, a dosta se očekuje od liberalizacije trgovine uslugama, rečeno je danas u PKS na okruglom… »

Turistička ponuda Srbije biće predstavljena na sajmu u Dubaiju

Nova ekonomija 25.04.2016
Turistička organizacija Srbije (TOS) predstaviće i ove godine turističku ponudu Srbije na Međunarodnom sajmu turizma Arabian Travel Market ATM 2016, koji počinje danas u Dubaiju i traje do 28. aprila, saopšteno je iz TOS-a. TOS je na ovom sajmu… »

Petrović: Nova Vlada ne sme da se opusti, mora da ubrza reforme

Nova ekonomija 25.04.2016
Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović poručio je danas da nema mesta da se nova vlada opusti, da mora da ubrza reforme, u prvom redu racionalizaciju javnog sektora i privatizaciju, ali i da ne bi trebalo da povećava plate i penzije. "Izbori su… »

Sindikalci: Nećemo na protest 1. maja jer se tog dana slavi Uskrs

Nova ekonomija 25.04.2016
Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) saopštio je danas da za Međunarodni praznik rada, 1. maj, neće organizovati protestna okupljanja i šetnje jer tog dana pravoslavni vernici proslavljaju Uskrs, ali da će nastaviti borbu za prava radnika i… »

Spajaju se kanadske kompanije koje istražuju nalazište bakra i zlata kod Bora

Nova ekonomija 25.04.2016
Kanadske kompanije Nevsun Risorsiz (Resources) i Rezervoar Minerals (Reservoir), sklopile su neočekivan dogovor o spajanju kompanija na projektu bakra "Timok" (Čukaru Peki) kod Bora, nakon prodaje dela akcija američkog Friporta (Freeport), prenosi veb… »

Organizacija potrošača će biti kažnjena jer je uzela donacije od EPS-a

Nova ekonomija 25.04.2016
Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE) saopštio je danas da Nacionalnoj organizaciji potrošača Srbije (NOPS) preti brisanje iz evidencije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, jer je dobila od Elektroprivrede Srbije (EPS)… »

Sedam srpskih firmi na sajmu tehnike u Hanoveru

Nova ekonomija 25.04.2016
Privredna komora Srbije (PKS) najavila je da će se sedam srpskih firmi predstaviti na međunarodnom sajmu tehnike Hanover messe koji danas počinje u Hanoveru u Nemačkoj, a trajaće do 29. aprila 2016. godine. Na nacionalnom štandu Srbije predstaviće… »

NUNS: Hitno utvrditi ko je pretio zbog teksta o partijskom zapošljavanju

Nova ekonomija 25.04.2016
NUNS zahteva od nadležnih da hitno utvrde ko je, posle objavljivanja teksta o partijskom zapošljavanju u Nišu, pretio i vređao novinare informativnog veb portala Južnih vesti. NUNS traži da se počinioci što pre pronađu, da se protiv njih preduzmu… »