Izvor: Pravda/Svet arhiva vesti 25.04.2016

Tiha okupacija: Obama šalje sve više američkih vojnika na teritoriju Sirije!

Pravda 25.04.2016
Predsednik SAD-a Barak Obama doneoje odluku da pošalje novi kontigent vojnika u Siriju. "Predsednik Sjedinjenih Američkih Država je doneo odluku da u Siriju pošalje dodatnih 250 vojnika, koji će biti podrška ranije poslatim vojnicima u borbi protiv… »

Ofanziva protiv Al Kaide u jemenu: Ubijeno više od 800 članova terorističke grupe!

Pravda 25.04.2016
Više od 800 članova Al Kaide ubijeno je u vojnoj ofanzivi protiv te grupe na jugu Jemena, saopštila je danas arapska koalicija, predvođena Saudijskom Arabijom. Provladine snage ponovo su zauzele naftni terminal, kao i grad Mukalu, koji se smatra… »

Putin objasnio: Evo zašto Turci ne mogu da se izbore sa terorizmom

Pravda 25.04.2016
Turska do sada nije pokazala da je u stanju da se nosi sa prilivom naoružanih grupa iz susednih zemalja, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin. Putin je, govoreći o bezbednosti ruskih turista, naveo da turske vlasti ne mogu da spreče priliv… »

Obama strahuje, ali od koga? NATO mora da poveća budžet za bezbednost, Evropa treba da uzme teret

Pravda 25.04.2016
HANOVER – Američki predsednik Barak Obama pozvao je danas Evropu da „preuzme više zajedničkog tereta” za odbranu i bezbednost. „Evropa je ponekad neosnovano zadovoljna svojom odbranom”, otvoreno je rekao Obama, pozivajući NATO da poveća… »

Trampu spremaju puč!

Pravda 25.04.2016
Nije bilo iznenađenja na unutarstranačkim izborima u Njujorku. Ako se Berni Sanders i nadao preokretu unutar Demokratske partije, te su nade ugašene pobedom Hilari Klinton. Jasno je da je "Klinton mašina" sračunata ne da osvaja srca birača, već… »

Putin: Ja pamtim sve! Nećemo dozvoliti prelazak 'crvene linije'!

Pravda 25.04.2016
Ruski predsednik Vladimir Putin saopštio je da se već navikao na informacione napade niza zemalja na Rusiju. "Što se tiče informacionih napada – ne moram na to da se navikavam. Vi ste, možda zaboravili, ali ja pamtim sve: tokom teških događaja na… »

Rusija može da porazi NATO za tri dana

Pravda 25.04.2016
Američki analitičari izdvojili su niz problema s kojima bi se NATO suočio u slučaju hipotetičkog oružanog sukoba sa svojim istočnim susedom. Američki portal „War on the Rocks“ uporedio je oružane snage Rusije i NATO-a, napravivši model… »

Sirija pred novim talasom rata: Turci tuku artiljerijom, Saudijci huškaju militante!

Pravda 25.04.2016
Dok Turska artiljerija ponovo granatira položaje sirijske armije, Saudijska Arabija uspešno podgovara sirijske "opozicionare" da nakon napuštanja pregovora u Ženevi nastave sa sukobima unutar Sirije. Turska artiljerija je 24. aprila gađala položaje… »

Makedonija: Albanska nacionalna armija najavljuje mobilizaciju! (video)

Pravda 25.04.2016
Ranije ove nedelje je „Albanska nacionalna armija“, teroristička grupa poznata pod imenom AKSH, objavila je preteću video poruku na kojoj se vide naoružani militanti u maskirnim uniformama i skrivenog lica kako čitaju proglas o njihovim budućim… »

Najdiktatorskiji režim današnjice: "Homoseksulace ću ubijati kao komarce!"

Pravda 25.04.2016
Gambija se suočava s nezapamćenim talasom protesta. Sprema se ili prekretnica ili totalno krvoproliće koje je već počelo. Od kada je pruzeo vlast 1994. godine, Jahja Džameh predvodi jedan od najdiktatorskijih režima na svetu. Ekscentrini predsednik… »