Izvor: Press arhiva vesti 25.04.2016

Slatkiši su kao droga

Press 25.04.2016
Australijski naučnici tvrde da zavisnost od šećera treba da se leči kao i zavisnost od kokaina. Konzumiranje industrijski prerađenog šećera utiče na povećanje nivoa dopamina na sličan način kao kokain, pišu Večernje novosti. Foto:B92.net… »

Kako da prepoznate alergiju na polen?

Press 25.04.2016
Veća prisutnost alergena u vazduhu pojačava tegobe alergijskog rinitisa. Najbolji efekat postiže se imunoterapijom. Preventivne mere podrazumevaju izbegavanje alergena, a terapija lekove i imunoterapiju. Foto:B92.net Osobe preosetljive na polene… »

Hoće da pomogne: Otac Anđeline Džoli zabrinut za njeno zdravlje

Press 25.04.2016
Otac poznate glumice zabrinut je za njeno zdravlje. foto: superzena.b92.net Već duže vreme priča se o mršavosti holivudske glumice Anđeline Džoli. Navodno je i njen otac, Džon Vojt zabrinut zbog njene preterane mršavosti te se plaši da zbog toga… »

Zašto se psi valjaju u travi

Press 25.04.2016
Ukoliko ste vlasnik psa, sigurno ste primetili da on obožava da se valja u travi i zapitali ste se zašto je to tako. Većina stručnjaka veruje da postoji nekoliko mogućih razloga zbog kojih psi to rade. Saznajte i vi…. foto: b92.net Nasleđe od… »

Raspisan konkurs za kantautore festivala Poezika

Press 25.04.2016
Festival Poezika, koji će se održati u Kulturnom centru Novog Sada od 3. do 5. juna, poziva mlade kantautore da se prijave, kako bi zajedno ojačali autorsku muzičku scenu. Foto:B92.net Publika Novog Sada je prethodnih godina mogla da vidi i čuje… »

Da li je voda koja je "prenoćila" u čaši štetna?

Press 25.04.2016
Obična voda, za razliku od hrane, ne sadrži šećere ni belančevine pa ju je lakše zagaditi mikrobima. Za neobičan ukus vode koja je stajala u čaši preko noći postoji objašnjenje. Foto:B92.net Naime, kako je voda bila izložena vazduhu upila je… »