Izvor: Press/Kultura arhiva vesti 25.04.2016

Umro soul pevač Bili Pol

Press 25.04.2016
Soul pevač Bili Pol, poznat po hitu "Me and Mrs. Jones" preminuo je u 82. godini, objavila je njegova menadžerka Beverli Gej. Foto:B92.net Gej je rekla da je Pol, koji se povezuje s podžanrom filadelfijski soul, preminuo u nedelju u svojoj kući u Nju… »

Koncerti italijanskog violončeliste Adriana Fazia

Press 25.04.2016
Italijanski violončelista Adriano Fazio, specijalista u izvođenju repertoara barokne epohe, prvi put gostuje u Srbiji i održaće dva koncerta sa ansamblom "Beogradski barok" pod imenom "Porpora i napolitanska ekstravagancija". Foto:B92.net Fazio će se… »

Velika izložba posvećena Dejvidu Bouviju u Kinoteci

Press 25.04.2016
Jugoslovenska kinoteka će od 27. maja do 21. avgusta biti domaćin velike izložbe "Belgrade to Bowie", posvećene liku i delu muzičara i multimedijalnog umetnika Dejvida Bouvija. Foto:Tanjug "Belgrade to Bowie" je projekat u čijoj je osnovi izložba… »

Počela "Igra prestola": Šta se desilo u novoj epizodi?

Press 25.04.2016
Iako sudbina Džona Snoua još nije razjašnjena, prva epizoda nove sezone “Igre prestola” nikog nije ostavila ravnodušnim. Foto:B92.net “The Red Woman”, kako se zove epizoda, počinje od trenutka kada Davos pronalazi Džonovo telo i on ga sa… »

Beogradski sajam knjiga predstavljen u Budimpešti

Press 25.04.2016
Književnost, izdavaštvo i kultura Srbije i Beogradski sajam knjiga, najvažnija manifestacija posvećena čitaocima u našoj zemlji i regionu, prvi put su predstavljeni na Međunarodnom festivalu knjiga u Budimpešti od 21. do 24. aprila, sopštio je… »

Istražite digitalnu kabinu u Narodnoj biblioteci Srbije

Press 25.04.2016
Digitalna kabina LIR Francuskog instituta u Srbiji biće otvorena sutra u Narodnoj biblioteci Srbije, u prisustvu ambasadorke Francuske Kristin Moro. Foto:B92.net Francuski institut u Srbiji u saradnji sa Narodnom bibliotekom Srbije ponudiće ljubiteljima… »

Maratonsko čitanje knjiga u Čuburskom parku

Press 25.04.2016
Prvi regionalni književni maraton "Beogradski čitač" - 24 sata poezije i proze, održan u Čuburskom parku, okupio je više od 100 učesnika koji su se smenjivali pred mikrofonima kod skulpture "Beogradski čitač", saopštili su organizatori… »

Ivan Jović privodi kraju film "Zaveštanje"

Press 25.04.2016
Reditelj Ivan Jović, publici poznat po igranom ostvarenju "Isceljenje", privodi kraju rad na obimnom dokumentarnom filmu "Zaveštanje", koji je sastavljen od svedočanstava ljudi koji su preživeli genocid u Nezavisnoj državi Hrvatskoj u periodu od… »

Raspisan konkurs za kantautore festivala Poezika

Press 25.04.2016
Festival Poezika, koji će se održati u Kulturnom centru Novog Sada od 3. do 5. juna, poziva mlade kantautore da se prijave, kako bi zajedno ojačali autorsku muzičku scenu. Foto:B92.net Publika Novog Sada je prethodnih godina mogla da vidi i čuje… »