Izvor: RTV/Društvo arhiva vesti 25.04.2016

Kocijančić: Srbija će nastaviti evropski put

RTV 25.04.2016
BRISEL - Evropska komisija veruje da će Srbija i sa novom vladom nastaviti put ka Evropskoj uniji, izjavila je danas u Briselu portparolka visoke predstavnice EU Maja Kocijančič. Na pitanje da prokomentariše izbore u Srbij, ona je rekla da Evropska… »

SZO: Moguć porast broja zaraženih zika virusom u Evropi

RTV 25.04.2016
PARIZ - Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je danas da bi broj zaraženih virusom zika narednih meseci mogao da poraste u oblastima koje nisu do sada zahvaćene ovim virusom, pre svega u Evropi. Pomoćnica direktora SZO Mari-Pol Kijeni… »

BG: "Industrijsko nasleđe Srbije" u Muzeju nauke i tehnike

RTV 25.04.2016
BEOGRAD - Izložba fotografija 'Industrijsko nasleđe Srbije' fotografa-dokumentarista iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture, članova Sekcije fotografa Društva konzervatora Srbije, biće postavljena od 26. aprila do 5. juna u Muzeju nauke i tehnike u… »

Uskoro kanabis u hrvatskim apotekama

RTV 25.04.2016
ZAGREB - Medicinski kanabis bi uskoro trebalo da se nađe u prodaji u Hrvatskoj, a struka veruje da on može samo da ublaži simptome bolesti, ne i da izleči osobu. Stoga kanabis neće biti na listi HŽO-a i pacijenti će ga plaćati sami. "Mi u ovom… »

Vremeplov: Rođen Marko Miljanov

RTV 25.04.2016
NOVI SAD - Na današnji dan 1938. godine umro je srpski general i vojni pisac Živko Pavlović, član Srpske kraljevske akademije, učesnik oba balkanska i Prvog svetskog rata. U Prvom balkanskom ratu bio je načelnik štaba Primorskog kora koji je… »

BG: Školski sajam kulture "Tržnica ideja"

RTV 25.04.2016
BEOGRAD - Školski sajam kulture "Tržnica ideja" organizuje se danas od10 do 17 časovau Muzeju nauke i tehnike u Beogradu. Cilj programa jeste uspostavljanje kontinuirane saradnje muzeja i škola i prepoznavanje baštine kao resursa, a ustanova kulture… »

Konkurs Britanskog saveta "Share Shakespeare"

RTV 25.04.2016
BEOGRAD - Britanski savet u Srbiji (British Council) objavio je konkurs "Share Shakespeare" koji je deo programa obeležavanja 400 godina od smrti Vilijama Šekspira. Cilj konkusa je da pronađe nove i kreativne načine za proslavu tog jubileja u Srbiji… »

Da li je bolje živeti u kući ili u stanu?

RTV 25.04.2016
BEOGRAD - Živeti u ušuškanom stanu ili prostranoj kući sa dvorištem daleko od gradske vreve, dilema je sa kojom se sve češće suočavaju ljudi u Srbiji, naročito mladi bračni parovi. O tome razmišljaju čak i oni, koji su već u svojoj "luci"… »