Izvor: RTV/Kultura arhiva vesti 25.04.2016

Umro soul pevač Bili Pol

RTV 25.04.2016
NJUJORK - Soul pevač Bili Pol, poznat po hitu "Me and Mrs. Jones" preminuo je u 82. godini, izjavio je njegov menadžer Beverli Gej. Gej je rekao da je Pol, koji se povezuje s podžanrom filadelfijski soul, preminuo u nedelju u svojoj kući u Nju… »

Koncerti violončeliste Adriana Fazia

RTV 25.04.2016
Novi Sad - Italijanski violončelista Adriano Fazio, specijalista u izvođenju repertoara barokne epohe, prvi put gostuje u Srbiji i održaće dva koncerta sa ansamblom "Beogradski barok" pod imenom "Porpora i napolitanska ekstravagancija". Fazio će se… »

Tasovac: Izdavači Srbije treći u Evropi

RTV 25.04.2016
BEOGRAD - Bez finansijske podrške i progresivnih demokratskih ideja nema razvoja kulture i zato vas pozivam da sarađujete sa nama i da se prijavite za sredstva programa Kreativna Evropa, izjavio je danas u Beogradu ministar kulture i informisanja Srbije… »

NS: Promocija dela Sergeja Bulgakova

RTV 25.04.2016
NOVI SAD - U Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada u utorak 26. aprila sa početkom u 20 časova izdavačka kuća "Bernar" promovisaće dela ruskog velikana Sergeja Bulgakova. Na promociji će se govoriti o Fjodoru Mihailoviču Dostojevskom iz… »

Milošu Koviću nagrada "Ilarion Ruvarac"

RTV 25.04.2016
NOVI SAD - Nagrada Matice srpske za istoriju "Ilarion Ruvarac" za delo objavljeno u 2015. godini, dodeljena je knjizi "Srbi 1903-1914. Istorija ideja", koju je priredio Miloš Ković, saopštio je danas žiri. Jednoglasnu odluku doneo je žiri u sastavu… »

Mračna godina za muziku posle smrti Prinsa i Bouvija

RTV 25.04.2016
NJUJORK - Posle iznenadne smrti američkog muzičara Prinsa, legendarnog Dejvida Bouvija i autora planetarnog hita "Hotel California" Glena Freja, muzički kritičari ocenjuju da je ova, 2016. godina, veoma mračna za svet pop i rok muzike. Vest o… »

"Trkulja i Balkanopolis" osvajaju Evropu

RTV 25.04.2016
NOVI SAD - Naš vrhunski umetnik i istinski ambasador kulture, Slobodan Trkulja i njegov sastav Balkanopolis nastupili su u Nemačkoj gde su na veličanstven način i ovaj put predstavili srpsku kulturu i tradiciju. U pratnji WDR Funkhaus simfonijskog… »