Izvor: RTV/Svet arhiva vesti 25.04.2016

Jemen: Ubijeno više od 800 članova Al Kaide

RTV 25.04.2016
RIJAD - Više od 800 članova Al Kaide ubijeno je u vojnoj ofanzivi protiv te grupe na jugu Jemena, saopštila je danas arapska koalicija, predvođena Saudijskom Arabijom. Provladine snage ponovo su zauzele naftni terminal, kao i grad Mukalu, koji se… »

Eksplozija u Meksiku: Najmanje 32 mrtvih

RTV 25.04.2016
MEKSIKO - Najmanje 32 osobe poginule su u eksploziji u naftnom postrojenju Pemeks u meksičkoj državi Verakrus, novi je bilans koji je jutros saopštila ta kompanija. Novi bilans saopšten je nakon što su juče pronađeni ostaci još četiri osobe… »

Francuska: Pucnjava ispred škole, najmanje dvoje mrtvih

RTV 25.04.2016
GRENOBL - Ispred osnovne škole u Grenoblu jutros je došlo do pucnjave, u kojoj su najmanje dve osobe ubijene, a jedna teško ranjena, saopštila je lokalna policija, preneli su francuski mediji. Do pucnjave je došlo jutros oko 10.00 sati, a jedan ili… »

Pakistan: Najmanje 23 stradalo od trovanja bombonama

RTV 25.04.2016
ISLAMABAD - Najmanje 23 osobe su stradale, a na desetine je hospitalizovano zbog trovanja bombonama u Pakistanu, za koje policija sumnja da sadrže pesticide, potvrdili su danas zvaničnici. Umar Hajat, stanovnik oblasti Karor u provinciji Pendžab, kupio… »

Obama: Ovo je najmirnije doba u istoriji čovečanstva

RTV 25.04.2016
HANOVER - Američki predsednik izjavio je danas da je ovo najbolje vreme u istoriji čovečanstva i da neko može da bira trenutak kad će se roditi, sada bi bilo pravo vreme. On je u obraćanju na sajmu industrijske tehnologije u Hanoveru rekao da, iako… »

Orban: Ustav zabranjuje islamizaciju Mađarske

RTV 25.04.2016
BUDIMPEŠTA - Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je danas da Ustav zabranjuje islamizaciju te zemlje i da taj dokument nedvosmisleno štiti mađarski jezik i kulturu. Orban je rekao na petoj godišnjici donošenja novog Ustava da najviši pravni akt… »

Brisel: Ponovo otvorena stanica metroa

RTV 25.04.2016
BRISEL - Stanica metroa u Briselu, koja je bila meta bombaškog napada prošlog meseca, otvorena je rano jutros, ali su pojačane mere bezbednosti i dalje na snazi u podzemnoj železnici. Otvaranjem stanice Malbek podzemni železnički saobraćaj u… »

Bela kuća objavljuje podatake o 11. septembru?

RTV 25.04.2016
VAŠINGTON - Bela kuća bi trebalo da do juna odluči da li će objaviti delove poverljivog materijala iz izveštaja Komisije o napadima na SAD 11. septembra 2001. godine, rekao je u nedelju bivši američki senator Bob Grem, koji je kopredsedavao… »