Izvor: RTV/Vojvodina arhiva vesti 25.04.2016

Kako se glasalo po opštinama u Vojvodini

RTV 25.04.2016
NOVI SAD - Pokrajinska izborna komisija (PIK) još ne može da objavi preliminarne rezultate izbora za 45 opština teritoriji AP Vojvodine, kao ni za Skupštinu AP Vojvodine, jer do sada sve opštine nisu dostavile potrebni izborni materijal, rečeno je u… »

Koliko se poštuju prava radnika u Subotici?

RTV 25.04.2016
SUBOTICA - U subotičkoj privrednoj zoni Mali Bajmok nedavno je počela izgradnja nove proizvodne hale, što će doprineti daljem privlačenju investitora i zapošljavanju radnika. U toj zoni već posluju multinacionalne kompanije gde radi više od 4… »

Naseljavanje jelena u lovišta

RTV 25.04.2016
NOVI SAD - Stigli su jeleni u vojvođanska lovišta. To je rezultat selekcije koja je trajala više od 20 godina i sada je konačno preduzeće Vojvodinašume počelo da naseljava lovišta visokokvalitetnim grlima jelenske divljači. Javno preduzeće… »

Predstavljanje specijalizovane platforme za internet kupovinu

RTV 25.04.2016
NOVI SAD - U EU Info Point-u u Novom Sadu u utorak 26. aprila, sa početkom u 11 časova, biće organizovano predstavljanje Internet platforme za e-potrošače. Internet platforma www.e-dukator.rs, prva te vrste u Srbiji, razvijena je u okviru aktivnosti… »

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Kaću

RTV 25.04.2016
KAĆ - Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u utorak 26. parila organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Svetosavskog doma u Kaću. Akcija će se realizovati u periodu od 8 do 10 časova, kaže se u najavi. Zavod za transfuziju krvi… »

Shai Hulud, Ground zero i Pestarzt večeras u CK13

RTV 25.04.2016
NOVI SAD - U Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu večeras sa početkom u 20.30 časova, u organizaciji Rebuild Collective, nastupiće tri sastava - Shai Hulud, Ground zero i Pestarzt. Shai Hulud je američki hardcore/metal bend, trenutno na evropskoj… »

Mjuzikl "Poslušaj svoje srce" u izvođenju učenika OŠ "Nikola Tesla"

RTV 25.04.2016
NOVI SAD - Na sceni "Pera Dobrinović" Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu danas u 18 časova učenici i učenice Osnovne škole "Nikola Tesla" izvešće mjuzikl "Poslušaj moje srce". Scenario, tekst i muziku napisala je profesorka muzičk akulture… »

NS: Nedelja pozorišta - "Dogvil"

RTV 25.04.2016
NOVI SAD - U klubu Fabrika Studentskog kulturnog centra Novi Sad, u okviru manifestacije Nedelja pozorišta, večeras u 20 časova biće izvedena predstava "Dogvil". Predstavu Dogvil, pozorišnu adaptaciju scenarija istoimenog filma Larsa fon Trira… »

Predavanje "Forenzična antropologija"

RTV 25.04.2016
NOVI SAD - U amfiteatru Fakulteta za pravne i poslovne studije dr Lazar Vrkatić u Novom Sadu danas u 16.15 časova biće održano predavanje "Forenzična antropologija: nauka na tragu zločina". Predavačica će biti prof. dr Marija Đurić sa… »

Maglai: Ozbiljan udarac politici SVM-a

RTV 25.04.2016
SUBOTICA - Jedan od osnivača civilne organizacije Mađarski pokret (MP) i dosadašnji gradonačelnik Subotice Jene Maglai izjavio je danas da izborni rezultati pokazuju da je politika Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) pretrpela ozbiljan udarac od kojeg… »