Izvor: SEEbiz arhiva vesti 25.04.2016

Opozicija optužuje Vučića za izbornu krađu

SEEbiz 25.04.2016
BEOGRAD - Demokratska stranka pozvala je sve partije demokratskog opredeljenja na hitni sastanak, kako bi se sačuvao svaki glas koji su građani danas dali listama za koje su glasali. Nakon sastanka svi su otišli u RIK proveriti brojanje glasova… »

SNS će imati većinu, ali manju nego do sad

SEEbiz 25.04.2016
BEOGRAD - SNS će i dalje sama imati većinu u srpskom parlamentu, ali "tanju" i u slučaju da ovog puta ne bude imala partnera, naspram sebe će imati brojniju opoziciju. Bar tako pokazuju poslednji podaci koje je objavio RIK, na osnovu 97,45 obrađenih… »

Vučić: Čudne stvari dešavale su se tokom noći

SEEbiz 25.04.2016
BEOGRAD - Novu vladu Srbije treba očekivati posle vanredne skupštine Srpske napredne stranke, zakazane za 28. maj, izjavio je danas popodne lider SNS Aleksandar Vučić. Vučić je to rekao novinarima posle sednice Predsedništva SNS, dan posle… »

Građevinski radovi u veljači porasli 8,3 posto godišnje

SEEbiz 25.04.2016
ZAGREB - Obujam građevinskih radova u Hrvatskoj u veljači ove godine porastao je u odnosu na siječanj za 3,2 posto, a prema prošlogodišnjoj veljači za 8,3 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). Izvješće DZS-a pokazuje da je… »

DS pobedio na Vračaru i Starom gradu

SEEbiz 25.04.2016
BEOGRAD - Fukcioner Demokratske stranke (DS) Branimir Kuzmanović izjavio je u nedelju uveče da je ta stranka na lokalnim izborima pobedila u beogradskoj opštini Vračar. On je na konferenciji za novinare u sedištu DS rekao i da ta stranka na Vračaru… »

Beogradska berza: Komercijalna banka s najviše prometa, indeksi pali

SEEbiz 25.04.2016
BEOGRAD - Početak sedmice doneo je lagani pad tržišta i solidan promet od 431,2 miliona RSD (3,5 miliona EUR), ponovo u velikoj meri zahvaljujući državnim obveznicama. Indeks BELEX15 oslabio je 0,2% na 607,2 poena. Najprometnija akcija na tržištu… »

Cijene nafte porasle treći tjedan zaredom

SEEbiz 25.04.2016
NEW YORK – Cijene nafte na svjetskim tržištima porasle su i prošloga tjedna, već trećeg zaredom, premda najveći svjetski proizvođači nisu na sastanku u Dohi postigli sporazum o zamrzavanju proizvodnje. Na londonskom je tržištu cijena barela… »

Dobit McDonald'sa porasla 35 posto, prihodi blago pali

SEEbiz 25.04.2016
NEW YORK – Prihodi McDonald'sa pali su u proteklom tromjesečju za 1 posto na godišnjoj razini, zbog visokog tečaja dolara, no zahvaljujući povećanoj prodaji u SAD-u dobit najvećeg svjetskog lanca restorana brze hrane porasla je 35 posto. Prema… »

Žugić: Svjetska banka i MMF podržali plan fiskalne konsolidacije

SEEbiz 25.04.2016
PODGORICA - Svjetska banka i MMF podržali su plan fiskalne konsolidacije, kao i jačanje strukturnih reformi i konkurentnosti crnogorske ekonomije. Preporuka je da se kod kreiranja fiskalnih mjera posebna pažnja obrati, da one ni na koji način ne… »

Vlada želi strukturnu preobrazbu države kroz reforme u deset područja

SEEbiz 25.04.2016
ZAGREB - Nacionalni program reformi za ovu godinu, koji će biti predstavljen na sjednici Vlade u četvrtak, donosi niz reformskih mjera u deset glavnih reformskih područja, a sve u cilju da se sukladno i preporukama Vijeća Europske unije riješe… »