Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 25.04.2016

Izbori u Srbiji: Sedam grupacija ulazi u Skupštinu

Slobodna Evropa 25.04.2016
Republička izborna lista (RIK) saopćila je danas, na osnovu 97,46 odsto prebrojanih glasova, da je na parlamentarnim izborima najviše glasova, odnosno 48,25 odsto osvojila koalicija "Aleksandar Vučić - Srbija pobedjuje", a da u Skupštinu ulazi još… »

Vojvodina: Za sada najviše glasova dobili naprednjaci

Slobodna Evropa 25.04.2016
Pokrajinska izborna komisija je saopštila preliminarne rezultate izbora na 34,90 odsto obrađenih biračkih mesta. Prema tim rezultatima najviše glasova dobila je Srpska napredna stranka. Prema preliminarnim rezultatima Pokrajinske izborne komisije u… »

Vučić nikad jači

Slobodna Evropa 25.04.2016
Još jedna pobeda naprednjaka, povratak radikala i Demokratske stranke Srbije (DSS) u parlament, demokrate tek prešle cenzus. To je, prema dosadašnjim preliminarnim rezultatima, obeležilo ove vanredne parlamentarne izbore. Republička izborna komisija… »

O izborima u Srbiji: Korak unazad uz aplauz EU

Slobodna Evropa 25.04.2016
Niko nije iznenađen. Upravo se u tome slažu analitičari, u pogledu na preliminarne rezultate vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji, kako inostrani tako i domaći. Florian Biber, ekspert za Zapadni Balkan sa Univerziteta u Gracu, kaže za RSE da… »

Više od 800 pripadnika Al Kaide ubijeno u Jemenu

Slobodna Evropa 25.04.2016
Više od 800 osumnjičenih pripadnika Al Kaide ubijeno je u ofanzivi jemenske vojske protiv džihadista na jugu zemlje, saopštila je danas arapska koalicija predvođena Saudijskom Arabijom. "Operacija je okončana tako što je ubijeno više od 800… »

Kocijančič: EK vjeruje da će Srbija nastaviti evropskim putem

Slobodna Evropa 25.04.2016
Evropska komisija (EK) vjeruje da će Srbija i sa novom vladom nastaviti put ka Evropskoj uniji, izjavila je danas u Bruxellesu Maja Kocijančič, glasnogovornica visoke predstavnice EU. Na pitanje da prokomentira izbore u Srbij, ona je rekla da Evropska… »

Novi bilans eksplozije u Meksiku: Najmanje 32 mrtvih

Slobodna Evropa 25.04.2016
Najmanje 32 osobe poginule su u eksploziji u naftnom postrojenju Pemeks u meksičkoj državi Verakrus, novi je bilans koji je jutros saopštila ta kompanija. Novi bilans saopšten je nakon što su juče pronadjeni ostaci još četiri osobe. Više od 100… »

Pakistan: Najmanje 23 ljudi umrlo zbog otrovnih bombona

Slobodna Evropa 25.04.2016
Najmanje 23 osobe su stradale, a na desetine je hospitalizirano zbog trovanja slatkišima u Pakistanu, za koje policija sumnja da sadrže pesticide, potvrdli su danas zvaničnici. Umar Hajat, stanovnik oblasti Karor u provinciji Pendžab, kupio je… »

Međunarodni promatrači: Mediji tokom kampanje bili pristrani

Slobodna Evropa 25.04.2016
Medjunarodni promatrači izvanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji ocijenili su danas da je glasanje u nedjelju bilo dobro organizirano , uz poštovanje procedura, ali su ukazali da su mediji tokom predizborne kampanje uglavnom pristrasno izvještavali… »

Nastavlja se suđenje Miroslavu Miškoviću

Slobodna Evropa 25.04.2016
U Specijalnom sudu u Beogradu danas će ponovo biti ispitani vještaci u okviru nastavka suđenja vlasniku "Delta holdinga" Miroslavu Miškoviću koga optužnica tereti za utaju poreza i navodno izvlačenje novca iz putarskih preduzeća. Sud je na… »