Politika arhiva vesti 25.04.2016

(Foto) zevanje, umor i očaj Evo kako su Čeda, Boris i Pajtić reagovali kad su čuli izborni rezultat!

Kurir 25.04.2016
BEOGRAD - Posle izbornog dana u nedelju, opoziciju je čekala noć bez sna i puna neizvesnosti. Čekali su se zvanični rezultati RIK-a, a stranke su čekale da vide da li su prešli cenzus. Zabrinutost se videla i na licima lidera LDP-a i SDS-a Čedomira… »

Ovo je najiskrenije izborno obećanje: Dosta su vas drugi je*ali, vreme je da vas mi malo jašemo

Vesti online 25.04.2016
Danas svi pričaju o njima, komotno možemo reći da su oni, zapravo, pobednici ovih izbora. Nastali su kao parodija na današnji politički sistem i situaciju u zemlji, a završili su sa 21,1 odsto glasova i 13 odborničkih mesta u Mladenovcu. Pogađate… »

Novi sastanak opozicije: Formiramo tim, SNS uneo pometnju

B92 25.04.2016
Lideri opozicionih stranaka su nakon sastanka u sedištu DSS saopštili da su poslednji podaci RIK potvrdili ono što su te stranke navodile tokom noći. Predstavnici lista Dveri-DSS, DS, SDS-LDP-LSV i pokreta "Dosta je bilo" su naveli da je izborni… »

Dodik čestitao Vučiću

RTV 25.04.2016
BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je predsedniku Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću na ubedljivoj pobedi na vanrednim parlamentarnim izborima. U ime Saveza nezavisnih socijaldemokrata i u svoje lično ime upućujem… »

FOTO: Nova stranka uputila tri prigovora za Novi Sad i Pećince

Radio 021 25.04.2016
Nova stranka saopštila je da je danas uputila Republičkoj izbornoj komisiji tri prigovora zbog nepravilnosti tokom izbornog dana, uočenim u Novom Sadu i Pećincima. "Priloženim dokumentima, demantujemo predsednika RIK-a Dejana Đurđevića koji je na… »

"Vlada posle 28. maja"

RTS 25.04.2016
Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je da je Predsedništvo SNS-a odlučilo da 28. maja održi sednicu Vanredne skupštine stranke. Ponosni smo što smo čisto kao suza, najčistije moguće, pobedili na izborima, poručio je Vučić… »

Vučić: Čudne stvari dešavale su se tokom noći

SEEbiz 25.04.2016
BEOGRAD - Novu vladu Srbije treba očekivati posle vanredne skupštine Srpske napredne stranke, zakazane za 28. maj, izjavio je danas popodne lider SNS Aleksandar Vučić. Vučić je to rekao novinarima posle sednice Predsedništva SNS, dan posle… »

CESID i crta: Na izborima je bilo neregularnosti, ali nije bilo izborne krađe

Kurir 25.04.2016
Programski direktor CESID-a Đorđe Vuković ocenjuje da je izborni proces u Srbiji daleko od zone poželjnog stanja i da je "na ivici prljavo-sive zone", ali smatra da se nepravilnosti ne mogu dovoditi u vezu sa tim da li će navedene stranke preći… »

Ubedljiva pobeda Aleksandra Šapića na Novom Beogradu

Radio 021 25.04.2016
Na lokalnim izborima u opštini Novi Beograd, koja je najveća opština u Srbiji, ubedljiva je lista koju predvodi Aleksandar Šapić, sa 35 odsto. Prema podacima Ipsosa, na osnovu 41 odsto obrađenih podataka, pobedu je odnela lista Aleksandra Šapića… »

"Očekujem da Vučić predloži sastav vlasti za sve nivoe"

B92 25.04.2016
Beograd -- Članica Predsedništva SNS Maja Gojković kaže da očekuje da će lider naprednjaka Aleksandar Vučić za par nedelja izaći sa predlogom sastava vlasti za sve nivoe. Aleksandar Vučić je juče rekao da nije zagovornik čekanja po tri meseca… »