Svet arhiva vesti 25.04.2016

Pobunjenici granatirali Halep, deseci žrtava

Al Jazeera 25.04.2016
Najmanje 19 civila je ubijeno, a 120 ranjeno kada su pobunjenici granatirali dijelove Halepa pod kontrolom Vlade. Najmanje 19 civila je ubijeno, a 120 ranjeno kada su pobunjenici granatirali dijelove Halepa koji se nalaze pod kontrolom snaga Sirijske… »

Jemen: Ubijeno više od 800 članova Al Kaide

Press 25.04.2016
Više od 800 članova Al Kaide ubijeno je u vojnoj ofanzivi protiv te grupe na jugu Jemena, saopštila je danas arapska koalicija, predvođena Saudijskom Arabijom. Foto:B92.net Provladine snage ponovo su zauzele naftni terminal, kao i grad Mukalu, koji se… »

Raste broj žrtava eksplozije u Meksiku

Press 25.04.2016
Najmanje 32 osobe poginule su u eksploziji u naftnom postrojenju Pemeks u meksičkoj državi Verakrus, novi je bilans koji je jutros saopštila ta kompanija. Foto:B92.net Novi bilans saopšten je nakon što su juče pronađeni ostaci još četiri osobe… »

Pucnjava ispred škole u Grenoblu, dvoje mrtvih

Radio 021 25.04.2016
Ispred osnovne škole u Grenoblu jutros je došlo do pucnjave, u kojoj su najmanje dve osobe ubijene, a jedna teško ranjena, saopštila je lokalna policija. Do pucnjave je došlo jutros oko 10 sati, a jedan ili više osumnjičenih su u bekstvu. Policija… »

Pakistan: 23 osobe umrle od bombona s pesticidom

Radio 021 25.04.2016
Najmanje 23 osobe su stradale, a na desetine je hospitalizovano zbog trovanja bombonama u Pakistanu, za koje policija sumnja da sadrže pesticide. Umar Hajat, stanovnik oblasti Karor u provinciji Pendžab, kupio je slatkiše 17. aprila kako bi častio… »

Bombaški napad u Damasku, šestoro mrtvih

RTS 25.04.2016
U eksploziji automobila-bombe u predgrađu Damaska u kojem se nalazi jedan od najsvetijih šiitskih hramova ubijeno je šest osoba, saopštila je grupa aktivista. Sirijska državna televizija potvrdila je da je bombaški napad izveden u oblasti Sajida… »

Uspeh ekstremne desnice na predsedničkim izborima u Austriji

EurActiv 25.04.2016
U prvom krugu predsedničkih izbora u Austriji kandidat ekstremne desnice osvojio je najviše glasova, ostavivši ostalih pet kandidate daleko iza sebe. Iako u Austriji predsednik nema velika ovlašćenja, ovaj rezultat predstavlja udarac za vladajuće… »

Ekstremisti Abu Sajafa pogubili kanadskog taoca

Novi magazin 25.04.2016
Ekstremisti Abu Sajafa pogubili su na Filipinima kanadskog taoca Džona Ridsdela, potvrdila je danas vlada u Otavi. Filipinska vlada je prethodno navela da je njegova odrubljena glava pronađena na jednom udaljenom ostrvu, pet sati pošto je istekao rok… »

Lider kurdskih pobunjenika: Pojačaćemo borbu protiv Turske

Dnevnik 25.04.2016
LONDON: Kurdska radnička partija (PKK) spremna je da pojača svoju borbu protiv Turske kao odgovor na žestoku vojnu kampanju Ankare, rekao je lider pokreta kurdskih pobunjenika Džemil Bajik u intervjuu koji je danas objavio BBC. "Kurdi će se braniti… »

Irak: Autobomba ubila najmanje šest civila u Bagdadu

Slobodna Evropa 25.04.2016
Iračka policija saopćila je da je autobomba eksplodirala u trgovačkom dijelu grada i da je poginulo najmanje šest civila, a ranjeno skoro dvadeset ljudi. Automobil pun eksploziva detoniran je u novom dijelu Bagdada, u većinski šiitskom dijelu grada… »