Izvor: Auto blog arhiva vesti 26.04.2016

Venucia T90

Auto blog 26.04.2016
Venucia je podbrend Dongfeng-Nissana, a na sajmu automobila u Pekingu promoviše svoj novi model T90. Automobil se u kratkoj vesti opisuje kao Coupe-SUV, uz najavu da će se u prodaji na kineskom tržištu naći od trećeg kvartala ove godine. Venucia T90… »

Novi Audi A7 Sportback i Audi A6

Auto blog 26.04.2016
Nemački magazin Auto Bild se bavi Audijevim novitetima, među njima i drugom generacijom A7 Sportbacka i novim A6. Taj novi A7 Sportback bi trebalo da ima stajling inspirisan Prologue conceptom, biće napravljen na MLB Evo platformi, dok će se u paleti… »

Čisti dizelaši su daleko od čistih

Auto blog 26.04.2016
Kako piše B92, zahvaljujući maloj potrošnji i ekonomičnosti, automobili sa dizel motorima i dalje čine oko polovine svih prodatih vozila u Evropi, ali najnovija studija otkriva da gotovo svi dizelaši na tržištu premašuju zakonom dozvoljene… »

VIDEO: Haval HB-02 concept

Auto blog 26.04.2016
Haval HB-02 je najnoviji koncept kineske kompanije Great Wall Motors, na čelu sa bivšim BMW-ovim dizajnerom Pierre Leclercqom (dizajner X6-ice) i dizajn menadžerima Ramonom Ginahom i Chrisom Zarlengom. Haval HB-02 concept je dizajnirao tim koji su… »

Globalni proizvođači automobila suočeni sa sve oštrijom konkurencijom u Kini

Auto blog 26.04.2016
Globalni proizvođači automobila osećaju pritiske sve oštrije konkurencije u Kini i posustalog rasta prodaje na tom najvećem svetskom tržištu automobila, neke su od poruka predstavnika industrije okupljenih na Sajmu automobila u Pekingu. U Kini je… »

Rast profita Fiat-Chryslera

Auto blog 26.04.2016
Kako prenosi Tanjug, zarada kompanije Fijat Krajsler Automobili porasla je u prvom kvartalu zahvaljujući snažnim poslovnim rezultatima u Severnoj Americi. U prva tri meseca tekuće godine, ova italijansko-američka automobilska kompanija uknjižila je… »

Hyundai zabeležio pad neto dobiti u prvom tromesečju ove godine, deveti kvartal uzastopno

Auto blog 26.04.2016
Kako prenosi Tanjug, profit kompanije Hjundai Motor platio je danak valutnih oscilacija i slabljenja prodaje u Kini. Južnokorejski proizvođač automobila beleži pad neto dobiti u prvom tromesečju ove godine, deveti kvartal uzastopno. Neto dobit… »

Nissan napao Teslu i njihov Model 3

Auto blog 26.04.2016
U Nissanu smatraju da je 1.000 USD depozita za narudžbinu najnovijeg Teslinog modela bacanje novca kada već sada možete voziti električni automobil uz značajnu subvenciju. Tako bar tvrdi najnovija reklamna kampanja koju je Nissan već pustio kroz… »

Najavljen specijalni Volkswagen Golf GTI Clubsport S

Auto blog 26.04.2016
Volkswagen je potvrdio da će sledeće nedelje predstaviti specijalno izdanje Golfa GTI Clubsport, i to na 35. Wörthersee okupljanju tjunera. Automobil je nedavno već uhvaćen tokom testova, pri čemu ga u Volkswagenu opisuju kao najsnažniji… »

Mitsubishi primenjivao neodgovarajuće testove potrošnje goriva od 1991. godine

Auto blog 26.04.2016
Kompanija Mitsubishi Motors priznala je danas da je primenjivala neodgovarajuće testove potrošnje goriva svojih automobila od 1991. godine. Ovo priznanje usledilo je posle otkrića prošle nedelje da je kompanija falsifikovala podatke o potrošnji… »