Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 26.04.2016

Černobil: Radijacija i posle 30 godina

Glas Amerike 26.04.2016
Pre 30 godina, 26. aprila 1986. godine, dogodila se najveća mirnodopska nuklearna katastrofa u istoriji, kada je u nuklearnoj elektrani Černobil četvrti reaktor eksplodirao i poslao radioaktivni oblak koji je izazvao kontaminaciju globalnih razmera… »

Šta su izbori doneli Srbiji?

Glas Amerike 26.04.2016
Ulazak u parlament Šešeljeve SRS, Dveri i DSS-a predstavlja pojačanje na ultranacionalističkoj i proruskoj strani, ocenila je danas sociolog Vesna Pešić na tribini o izborima u Srbiji. Izbori su bili apsolutna demonstracija medijske i finansijske… »

CG: Potpisan Sporazum o fer i slobodnim izborima

Glas Amerike 26.04.2016
U Podgorici je potpisan Sporazum o fer i slobodnim izborima čiji je cilj da se uvede opozicija u Vladu i državne institucije, kako bi se sprečila zloupotreba državnih resursa za parlamentarne izbore u oktobru. Predstavnici građanske opozicije (URA… »

Primarni izbori u pet istočnih država

Glas Amerike 26.04.2016
Donald Tramp i Hilari Klinton, vodeći pretendenti medju republikancima i demokratama, nadaju se velikim pobedama koje bi mogle da ih dovedu nadomak osvajanja stranačkih nominacija. Birači u pet istočnih država – Konektikatu, Delaveru, Merilendu… »

TV Dožd svetionik u moru propagande Kremlja

Glas Amerike 26.04.2016
Sloboda medija u Rusiji je sve manja od kako je vlada predsednika Vladimira Putina povećala broj državnih medija koji ograničavaju i utiču na izveštaje koji nisu u skladu sa politikom Kremlja. Televizijske stanice, čije priloge prati većina Rusa su… »

"Belgija nije stala zbog terorizma"

Glas Amerike 26.04.2016
Belgijski mInistri pravde i unutrašnjih poslova informislai Evropski parlament o koracima preduzetim kako bi se bezbednost podigla na viši nivo posle terorističkih napada u Briselu prošlog meseca. Belgija i njen glavni grad vraćaju se u normalno… »

Bugajski: Jača podrška za Vučićev program

Glas Amerike 26.04.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić je na izborima proteklog vikenda ostvaro impresivnu pobjedu, koja jača njegov mandat i podršku koju ima za svoj program evropskih integracija, smatra analitičar Januš Bugajski. “To na neki način potiskuje u stranu… »