Izvor: Insajder arhiva vesti 26.04.2016

Postizborna farsa u Srbiji

Insajder 26.04.2016
Od nikada manje neizvesnih izbora, kada je reč o tome ko će na njima pobediti, Srbija je došla u situaciju prave postizborne farse, u kojoj s manje ili više argumenata učestvuju sve stranke. Umesto objavljivanja konačnih rezultata, pregovora o… »

Savet za štampu: Kršenje kodeksa u izveštavanju o ubistvu pevačice

Insajder 26.04.2016
Savet za štampu upozorio je danas da u Srbiji raste broj tekstova i vesti u kojima je prekršen novinarski kodeks, a kulminacija toga se mogla videti u u vestima o ubistvu pevačice Jelene Marjanović. Predstavnica Saveta Tamara Skroza rekla je da je, od… »

Ukinut pritvor Maji Adrovac, Beko svedočio

Insajder 26.04.2016
Viši sud u Beogradu ukinuo je pritvor Maji Adrovac optuženoj da je pomogla nepoznatoj osobi u pokušaju ubistva Milana Beka u novembru 2014. i odredio joj kućni pritvor uz nanogicu. Pre te odluke, na glavnom pretresu svedočio je i sam Beko, koji je… »

Đurđević: Svi će dobiti uvid, podneto još nekoliko prigovora

Insajder 26.04.2016
Predsednik Republičke izborne komisije Dejan Đurđević rekao je na sednici RIK-a da će predložiti da sve liste mogu da dobiju uvid u izborni materijal i da će svima biti dostavljene kopije zapisnika, kako bi mogli da provere rezultate izbora. On je… »

Da li se desila izborna krađa "bugarski voz"?

Insajder 26.04.2016
Metoda kupovine glasova nazvana "bugarski voz", prema istraživanju Insajder.neta, bila je moguća na izborima jer ne postoji adekvatna kontrola da li je glasač ubacio svoj listić u glasačku kutiju ili ga je izneo napolje. Dok RIK tvrdi da opozicija… »

SNS traži uvid u izborni materijal i novo brojanje glasova

Insajder 26.04.2016
Lider SNS Aleksandar Vučić potvrdio je da će SNS pregledati kompletan izborni materijal i rekao da su se nakon zatvaranja birališta "dešavale pomalo čudne stvari". Naprednjaci su saopštili i da je formiran pravni tim te stranke koji je uputio… »