Nauka & Tehnologija arhiva vesti 26.04.2016

Google osniva startup kompaniju kako bi zadržao zaposlene

B92 26.04.2016
Zaposleni u kompaniji Google su u poslednje vreme stvorili brojne startup kompanije kako bi izneli svoje ideje na svetlost dana. To je dobro za inovacije ali ne i za Google, koji sada čini sve da zadrži ove zaposlene u svojoj kući. Kako navodi The… »

Vodootporni iPhone 7 će imati digitalni home taster

Sandžak haber 26.04.2016
Ovih dana se o iPhone 7 telefonu mogu pročitati razne vrste glasina, a najnovija nam sugeriše da će telefon ne samo biti vodootporan već će imati i digitalni home taster koji će biti u ravni sa ekranom. Apple nikada nije uradio nešto slično na… »

Letnja škola u Petnici za studente – korak bliže IT inovacijama

PC Press 26.04.2016
Razvojni centar kompanije Microsoft u Srbiji i Istraživačka stanica Petnica pozivaju sve zainteresovane studente da se prijave za učešće u međunarodnoj letnjoj školi „Machine Learning Petnica Summer Institute“, koja će se održati u periodu od… »

Lara Kroft: Neobjavljeni film iz 1998. (video)

Mondo 26.04.2016
Pogledajte film o Lari Kroft nastao pred izlazak Tomb Raider III igre! Izvor: Tomb Raider. Izdavač Square Enix je na YouTube mreži objavio zanimljivu reklamu - za jednu od prvih Tomb Raider igara. Film je prvi i poslednji put prikazan na proslavi… »

Facebook želi da animira korisnike uvođenjem nove aplikacije

Sandžak haber 26.04.2016
Facebook planira uvođenje samostalne kamera aplikacije s kojom će ponovo zainteresovati korisnike. Na taj način moći će da se deli više originalnog sadržaja, poručuju iz Facebooka. Aplikacija koja je još uvek u ranoj fazi razvoja, navodno će… »

Savet za štampu: Novinarski kodeks se sve više krši

N1 Info 26.04.2016
Od 1. do 24. aprila zabeležili smo 508 tekstova u kojima se na jednom ili više mesta krši novinarski kodeks, izjavila je članica Komisije za žalbe pri Savetu za štampu Tamara Skroza, koja sa članom komisije Petrom Jeremićem prati pisanje osam… »

Prvi Android bicikl: Ima kameru, lasere, 4 GB RAM memorije... (video)

Telegraf 26.04.2016
Prvi Android bicikl nazvan je Le Syvrac, a napravila ga je kineska kompanija LeEco. Kineska kompanija LeEco došla je na ideju da spoji bicikl i pametni telefon, pa je napravila pametni bicikl pod nazivom Le Syvrac. Ovaj pametni bicikl radi na Android… »

Primena sistema energetskog menadžmenta

PC Press 26.04.2016
Skup povodom početka primene sistema energetskog menadžmenta u Srbiji održan je 26. april 2016. godine u Privrednoj Komori Srbije. Stručni skup “Početak primene sistema energetskog menadžmenta u svim sektorima potrošnje energije u Repbulici… »

Irina Ivić: Kliknula sam “start broadcast” i spustila se užetom sa Avalskog tornja

Nova energija 26.04.2016
Irinu Ivić sigurno znate kao televizijsko lice RTS-a, a da li je znate kao avanturistu i hrabru devojku koja se spustila užetom sa televizijskog tornja i tako pobedila strah od visine? Takvu ćete je upoznati u ovom tekstu, ali i na predstojećoj… »

Ovo je Huawei Watch! Elegantan i moderan pametan sat sa odličnim ekranom! (VIDEO)

Pametni telefoni 26.04.2016
Testirali smo Huawei Watch i nije nam trebalo mnogo vremena da zaključimo da prelepo izgleda i da odlično radi! Dok je na ruci, osećaj je neverovatan. Koristeći ga, imate utisak da ste tajni agent 007! Zahvaljujući Huawei timu iz Beograda, imali smo… »