Balkan arhiva vesti 29.04.2016

Vukovar: Evo, ovo su "evropske vrednosti" Hrvata

Vesti online 29.04.2016
Na zgradi vukovarske policijske stanice je danas oko podneva ponovno razbijena dvojezična tabla sa nazivom ustanove na latiničnom i ćiriličnom pismu, potvrdila je vukovarsko-sremska policija. Iz policije nisu mogli da potvrditi da li je počinilac… »

Provokacije iz hrvatske: Kovač uporedio Srbiju sa nacističkom Nemačkom!

Pravda 29.04.2016
BRATISLAVA - Hrvatska ne blokira pregovore Srbije za ulazak u EU, već traži ispunjavanje svih kriterijuma, pre svega ukidanje zakona o univerzalnoj jurisdikciji za zločine počinjene u ratu na području bivše Jugoslavije, izjavio je danas hrvatski… »

Nostalgija u Hrvatskoj: Fale im Pavelić i Hitler

Mondo 29.04.2016
Nostalgija za nacističkom prošlošću, preziranje nacionalnih manjina i pritisak na medije, a hrvatski aktivisti kažu da je netolerancija u alarmantnom porastu od dolaska nove konzervativne vlade, piše AFP. Foto: screenshot/youtube Ustaški vođa Ante… »

Vlada Republike Srpske obustavila sve isplate iz budžeta

N1 Info 29.04.2016
Vlada Republike Srpske nedavno je zbog manjka novca donela zaključak kojim je svim ministarstvima naređeno da do daljeg obustave sve isplate iz budžeta. Zaključak, koji je donet sredinom aprila, potpisala je premijerka Republike Srpske Željka… »

Crna Gora, dve uskršnje poslanice

RTS 29.04.2016
Pravoslavni vernici u Crnoj Gori i ove godine dobili su dve uskršnje poslanice - Mitropolije crnogorsko-primorske, odnosno Srpske pravoslavne crkve i nekanonske Crnogorske pravoslavne crkve. Mitropolit crnogorsko - primorski Amfilohije je u svojoj… »

Kovač: Hrvatska ne blokira Srbiju

RTV 29.04.2016
BRATISLAVA - Hrvatska ne blokira pregovore Srbije za ulazak u EU, već traži ispunjavanje svih kriterijum, pre svega ukidanje zakona o univerzalnoj jurisdikciji za zločine počinjene u ratu na području bivše Jugoslavije, izjavio je danas hrvatski… »

Kitarović:Ne blokiramo Srbiju, tražimo da ispuni uslove EU

RTV 29.04.2016
ZAGREB - Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je, govoreći o odnosima sa Srbijom, da "ono što Hrvatska traži nije nikakvo bilateralno pitanje, nego pitanje ispunjavanja pristupnih kriterijuma", istih oni koje je i sama Hrvatska… »

Kolinda čestitala Uskrs: Neka radost bude prisutna u srcima i domovima

Kurir 29.04.2016
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uputila je danas čestitku vernicima koji slave Uskrs prema julijanskom kalendaru. "Svim vernicima koji Uskrs slave prema julijanskom kalendaru srdačno čestitam najveći hrišćanski praznik, sa željom da… »

Dodik pisao UN: Žali se na pravosuđe BiH i SIPA

Kurir 29.04.2016
Predsednik RS Milorad Dodik je u pismu generalnom sekretaru UN Ban Ki-munu izneo optužbe na račun pravosudnih institucija BiH. Dodik u popratnom pismu, poslatom uz izveštaj RS Savetu bezbednosti UN u kojem RS daje svoje viđenje stanja u RS i BiH… »

Zahtev hagu: Karadžić traži da se obelodani snimak razgovora sa Deronjićem

Blic 29.04.2016
Prvi predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić zatražio je od Žalbenog veća haškog tribunala da naloži tužilaštvu da obelodani snimak presretnutog razgovora vođenog 13. jula 1995. godine između njega i Miroslava Deronjića. U zahtevu se… »