Društvo arhiva vesti 29.04.2016

Najtužniji dan: Veliki Petak

Pravda 29.04.2016
BEOGRAD - Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Veliki petak, u znak sećanja na dan kada je Isus Hristos raspet na krstu na Golgoti. Pošto je to za hrišćane dan velike žalosti, on se obeležava strogim postom, uzdržavanjem od bilo kavog veselja… »

Saša Janković: Mnogi radnici u Srbiji dočekaće i ove godine 1. maj bez ostvarenih prava

Nova ekonomija 29.04.2016
Zaštitnik građana Saša Janković ocenio je da mnogi radnici u Srbiji i ove godine Međunarodni praznik rada, 1. maj, dočekuju bez ostvarenih prava u praksi, koja im samo na papiru garantuju Ustav i zakoni, dok mnogi nezaposleni priželjkuju da rade… »

Vremenska prognoza - 30. april

RTS 29.04.2016
Poslednjeg aprilskog dana malo ili umereno oblačno i malo toplije. Samo ujutru u istočnim i južnim krajevima pretežno oblačno ponegde sa kratkotrajnom kišom. Jutarnja temperatura od 5 do 11, najviša od 17 do 20 stepeni.… »

Za ostavinske rasprave kod javnog beležnika

B92 29.04.2016
Beograd -- Od prvog radnog dana naredne sedmice ostavinske postupke građana umesto sudova mahom će rešavati javni beležnici. To je u skladu s preporukom Vrhovnog kasacionog suda radi rasterećivanja rada sudova. Kako ukazuju iz Ministarstva pravde… »

Nikolić i Vučić čestitali Vaskrs patrijarhu i svim vernicima

Politika 29.04.2016
Povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić uputio je danas čestitku patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve, kao i svim vernicima koji proslavljaju ovaj praznik. U… »

Privatnom vojskom na Beograđane

Vesti online 29.04.2016
Skandalozno rušenje objekata u beogradskoj Savamali u noći između 24. i 25. aprila i dalje je top tema u srpskoj prestonici. Ko je poslao bagere da u dva sata posle ponoći ruše objekte na uglu Mostarske i Hercegovačke ulice i nepoznate muškarce sa… »

Saobraćaj umerenog intenziteta, kolovozi mokri

Blic 29.04.2016
Saobraćaj u Srbiji je jutros umerenog intenziteta, kolovozi su mokri, a kasnije tokom danas se zbog produženog prazničnog vikenda očekuje pojačan saobraćaj, saopštio je AMSS. Sa prvim popodnevnim časovima očekuje se znatno pojačan saobraćaj… »

Potraga za srpkinjom nestalom u trstu: Majka: Samo bog zna šta se desilo mojoj ćerki

Blic 29.04.2016
Od Slavice Kostić (38) iz Kučeva porodica nema ni traga ni glasa od nedelje uveče, kada je stigla u Trst gde već godinama brine o starijem bračnom paru. - Samo Bog zna šta se desilo mojoj ćerki. Nadam se da je živa i zdrava - kaže za „Blic”… »

MUP u subotu i nedelju snima sve proteste

RTS 29.04.2016
Ministarstvo unutrašnjih poslova najavilo je večeras da će snimati sve javne skupove koji će se tokom vikenda održati u Beogradu. MUP je naveo da će javni skup u organizaciji Udruženja građana Istinoljublje biti održan sutra u 15 časova ispred… »

Video najveće čudo pravoslavlja opet u Srbiji: Blagodatni oganj iz Jerusalima stiže na Veliku subotu

Kurir 29.04.2016
BEOGRAD - Svake godine na Veliku subotu u Jerusalimu se pali nestvoreni oganj, kao čudo Božje, u Crkvi Hristovog groba, koga uz specijalni ritual, jerusalimski patrijarh deli vernicima okupljenim u kripti crkve. U Srbiju će sutra, na Veliku subotu… »