Društvo arhiva vesti 29.04.2016

Danas je Veliki petak - dan kada je Isus razapet

Nova ekonomija 29.04.2016
Pravoslavni hrišćani obeležavaju danas Veliki petak, dan kada je po verovanju umro Isus Hristos na krstu na Golgoti. Tog dana Isus je odveden iz kuće prvosveštenika Kajafe kod rimskog prokuratora Pontija Pilata koji ga je osudio da bude raspet na… »

Janković: Mnogi radnici i dalje bez ostvarenih prava

RTS 29.04.2016
Zaštitnik građana Saša Janković ocenio je da mnogi radnici u Srbiji i ove godine Međunarodni praznik rada, 1. maj, dočekuju bez u praksi ostvarenih i zaštićenih prava koja im samo na papiru garantuju ustav i zakoni. Saša Janković je povodom 1… »

Najlepši poklon za praznike: Bez kiše za Uskrs i uranak!

Kurir 29.04.2016
BEOGRAD - U većem delu Srbije u subotu će biti umereno oblačno i malo toplije vreme uz slab vetar i temperaturu do 20 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Samo će ujutro u istočnim i južnim krajevima zemlje biti pretežno… »

Ostavinske rasprave sada rešavaju notari

RTV 29.04.2016
BEOGRAD - Od prvog radnog dana naredne sedmice ostavinske postupke građana usmesto sudova će mahom rešavati javni beležnici, u skladu sa preporukom Vrhovnog kasacionog suda (VKS), a u cilju rasterećivanja rada sudova. Kako ukazuju iz Ministarstva… »

Čestitke vernicima povodom Uskrsa

B92 29.04.2016
Beograd -- Povodom Uskrsa predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je čestitku patrijarhu, sveštenstvu i monaštvu SPC, kao i svim vernicima koji proslavljaju praznik. U čestitki predsednika Republike se ističe: "U prazničnim danima u kojima… »

Privatnom vojskom na Beograđane

Vesti online 29.04.2016
Skandalozno rušenje objekata u beogradskoj Savamali u noći između 24. i 25. aprila i dalje je top tema u srpskoj prestonici. Ko je poslao bagere da u dva sata posle ponoći ruše objekte na uglu Mostarske i Hercegovačke ulice i nepoznate muškarce sa… »

Pojačan intenzitet saobraćaja na putevima i prelazima

Politika 29.04.2016
Saobraćaj u Srbiji je, zbog produženog prazničnog vikenda, pojačanog intenziteta, kako na autoputevima i izlazima iz većih gradova, tako i na graničnim prelazima, gde su zadržavanja za putnička vozila 60 minuta, saopštio je danas AMS S. Prema… »

Potraga za srpkinjom nestalom u trstu: Majka: Samo bog zna šta se desilo mojoj ćerki

Blic 29.04.2016
Od Slavice Kostić (38) iz Kučeva porodica nema ni traga ni glasa od nedelje uveče, kada je stigla u Trst gde već godinama brine o starijem bračnom paru. - Samo Bog zna šta se desilo mojoj ćerki. Nadam se da je živa i zdrava - kaže za „Blic”… »

MUP: Snimaćemo sve skupove u subotu i nedelju

B92 29.04.2016
Beograd -- Ministarstvo unutrašnjih poslova najavilo je da će snimati sve javne skupove koji će tokom vikenda biti održani u Beogradu. MUP navodi da će javni skup u organizaciji Udruženja građana Istinoljublje biti održan sutra u 15 časova ispred… »

Video najveće čudo pravoslavlja opet u Srbiji: Blagodatni oganj iz Jerusalima stiže na Veliku subotu

Kurir 29.04.2016
BEOGRAD - Svake godine na Veliku subotu u Jerusalimu se pali nestvoreni oganj, kao čudo Božje, u Crkvi Hristovog groba, koga uz specijalni ritual, jerusalimski patrijarh deli vernicima okupljenim u kripti crkve. U Srbiju će sutra, na Veliku subotu… »