Ekonomija arhiva vesti 29.04.2016

Vučić: Medijskim potenciranjem problema 'Jure' odvraćaju se novi investitori

Nova ekonomija 29.04.2016
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je na TV Prvoj da bi svaki problem koji postoji u fabrici Jura trebalo prijaviti rukovodstvu te fabrike jer se svakim medijskim potenciranjem tog problema nanosi šteta našoj zemlji. Odgovarajući na pitanje o lošim… »

Ministar pozvao tužilaštvo da ispita optužbe o zlostavljanju

Politika 29.04.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin pozavao je danas tužilaštvo da istraži da li je bilo zlostavljanja, pa čak i silovanja radnika u kompaniji „Jura” u Leskovcu, jer takve optužbe prevazilaze… »

Wall Street: Indeksi pali, Apple i dalje pod pritiskom

Gde investirati 29.04.2016
Na Wall Streetu su u četvrtak cene akcija pale jer je ulagače razočarala japanska centralna banka (BOJ) koja nije olabavila monetarnu politiku, a na oprez ih je navelo i usporavanje rasta američke ekonomije. Dow Jones pao je 1,16 posto, na 17.832… »

Australija sprečila prodaju farmi goveda Kinezima

Beta 29.04.2016
Pozivajući se na nacionalni interes, Vlada Australije je danas sprečila većinski kineski konzorcijum da kupi najveći privatni australijski zemljišni posed - niz farmi goveda, čija je ukupna površina veća od teritorije Južne Koreje. Ministar… »

Sirija: Stupa na snagu američko-ruski sporazum o prekidu borbi

Slobodna Evropa 29.04.2016
-ruski sporazum koji predviđa prekid borbi na dva fronta u Siriji, ali isključuju grad Alep, poprište oštrih borbi, stupit će na snagu sutra u zoru, saopćili su danas američki, sirijski i ruski izvori. Primirje između vladinih snaga i… »

Privredni rast u evrzoni u prvom tromesečju neočekivano udvostručen

Beta 29.04.2016
Ekonomski rast u evrozoni je u prvom tromesečju ove godine bio 0,6 odsto veći nego u prethodnom kvartalu, što najzad ukazuje na oporavak regiona od finansijske krize koja je počela 2008. godine. Agencija EU za statistiku Eurostat saopštila je da je… »

Spasavanje stočara od ucena nakupaca

Dnevnik 29.04.2016
Narednog meseca očekuje se početak otkupa svinja i prerada mesa u novootvorenoj klanici „Mitros”, a dolazak investitora, austrijske kompanije. Gerlinger, ne znači samo oživljavanje proizvodnje u ovoj kompaniji već i šansu da se sremski i… »

Goldstein: Rast u Srbiji brži nego što smo očekivali

SEEbiz 29.04.2016
BEOGRAD - Regionalna direktorka Svetske banke za Jugoistočnu Evropu Ellen Goldstein izjavila je danas da je Srbija zabeležila brži pozitivan rast nego što se očekivalo, a kao rezultat region kao celina raste. Poslednja procena Svetske banke za ovu… »

Veliki padovi na svetskim berzama

Novi magazin 29.04.2016
Tehnološke kompanije zabeležile su danas velike gubitke na Vol stritu, pošto su i druge svetske berze trgovanje završile duboko u crvenom. Akcije na evropskim berzama otišle su nadole iako zvanični podaci pokazuju da je privreda evrozone u prvom… »

Dostavljeno 91.537 M-4 prijava PIO Fondu

B92 29.04.2016
Poslodavci imaju zakonski rok da do kraja aprila podnesu PIO fondu prijave M-4 za prethodnu godinu, odnosno dokaze o plaćenim doprinosima za zaposlene. Zaključno sa jučerašnjim danom fondu je podneto 91.537 takvih prijava, a većina poslodavaca je to… »