Izvor: Benchmark arhiva vesti 29.04.2016

Sa više od 115 Snapdragon 820-baziranih uređaja, Qualcomm-ovi čipovi se nalaze gotovo svuda

Benchmark 29.04.2016
Kompanija Qualcomm pojavila se u Kini na Global Mobile Internet Conference (GMIC) konferenciji kako bi govorila o flagship Snapdragon 820 čipsetu. Kompanija je napravila brz povratak na vrh nakon problematičnog Snapdragon 810 čipseta koji se pregrevao… »

Qualcomm Snapdragon 830 će imati osmojezgarni CPU i LTE Cat. 16 modem

Benchmark 29.04.2016
Qualcommov aktuelni vrhunski čipset - Snapdragon 820 - se koristi u velikom broju telefona iz gornjeg segmenta (Samsung Galaxy S7, LG G5, HTC 10, Mi 5 i drugi). Može se reći da je Snapdragon 820 u ovom trenutku SoC sa najboljim tržišnim… »

Test: Huawei P9

Benchmark 29.04.2016
Telefon Lea Mesija je konačno stigao i do nas. Od bombastične najave u Londonu, žarko smo čekali priliku da isprobamo telefon i uverimo se opravdava li izuzetna očekivanja. Možda je u tom smislu Huawei i preterao, te drastično podigao lestvicu… »

Poruka o nadogradnji Windowsa 10 prekinula najavu vremenske prognoze

Benchmark 29.04.2016
Mnogi korisnici Windowsa 10 su dobijali poruke o nadogradnji u najgore moguće vreme. Novinar TheNextWeb sajta poručuje da mu se to desilo na konferenciji za novinare na Svetskom mobilnom kongresu, kada je instalacija počela automatski. Podsetimo… »

Asus odbacuje izveštaje koji govore o podeli kompanije

Benchmark 29.04.2016
U poslednje vreme počele su se pojavljivati glasine koje su govorile o podeli Asusa, ali su iz tajvanske kompanije to odlučno demantovali. Naime, glasine su govorile da će doći do podele između Open Platform poslovne grupe koja obuhvata proizvodnju… »

AMD CEO veruje da je VR dugoročna investicija

Benchmark 29.04.2016
Direktorka kompanije AMD bila je vrlo direktna kada je upitana o tržištu virtuelne realnosti i njihovoj strategiji. Lisa Su je poručila da je to strateška oblast. Lisa Su direktor i predsednik AMD-a rekla je da očekuje da se VR tržište i njegov… »

Šematski prikaz iPhone Pro telefona pokazuje dve kamere i Smart Connector

Benchmark 29.04.2016
Kako je iPhone SE telefon zvanično objavljen, glasine su se usredsredile na 5,8-inčni iPhone Pro model koji nas očekuje u septembru. Ovog puta je procureo šematski prikaz koji pokazuje dimenzije Apple-ovog sledećg flagship telefona. Takođe možemo… »

id Software: niko u našem timu nije uspe da pređe DOOM na najvišem nivou težine

Benchmark 29.04.2016
Predstojeći Doom reboot ima za cilj da pruži klasičan pristup FPS igri koji će prihvatiti brzinu i nasilje koja je karakterisala prvi naslov u franšizi. Ono što je interesantno je da id Software navodi da nijedan član njihovog tima nije uspeo da… »

Intel više ne definiše sebe kao PC kompaniju, fokusira se na više sektora

Benchmark 29.04.2016
Gejmeri i PC entuzijasti već dugo vremena Intel definišu kao PC kompaniju, pre svega zbog kompanijinih sjajnih procesora, ali i njene dugovečnosti. Međutim, kako je PC tržište poslednjih godina u konstantnom padu, Intel sada želi da sebe predstavi… »

HP predstavio Chromebook 13

Benchmark 29.04.2016
HP je lansirao novi Chromebook, koji dolazi sa dizajnom koji je tanji i lakši od Apple MacBook pro modela. HP Chromebook 13 ima početnu cenu od 499 dolara, nudi bolje performanse i dizajn u odnosu na većinu postojećih Chromebookova, a odlikuju ga… »