Izvor: Dnevnik arhiva vesti 29.04.2016

RIK: Četvrtog maja ponavljanje izbora na 15 biračkih mesta

Dnevnik 29.04.2016
Ponovljeno glasanje za novi saziv republičkog parlamenta na 15 biračkih mesta biće održano u sredu, 4. maja, a pravo glasa na njima ima 19.631 građanin, saopštila je Republička izborna komisija (RIK). Ponovo će se glasati na pet biračkih mesta u… »

DSS i „Dveri” za jedan glas ispod cenzusa

Dnevnik 29.04.2016
U parlament Srbije za sada ulazi šest lista, a samo jedan glas od cenzusa deli koaliciju DSS i “Dveri” epilog je. zasedanja Republičke izborne komisije, čiji je rad u noći između četvrtka i petka završen na ivici incidenta. Nezadovoljna ovakvim… »

Srušio se helikopter u Norveškoj, nađeno 11 tela (video)

Dnevnik 29.04.2016
OSLO: Norveške spasilačke službe objavile su da je helikopter sa 13 ljudi koji se danas srušio kod zapadne obale te zemlje potpuno uništen. i da je nađeno 11 tela, preneo je Rojters. Portparol Centra za spasilačku koordinaciju južne Norveške… »

Čepurin kod Šešelja

Dnevnik 29.04.2016
Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin posetio je na svoj zahtev predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja u sedištu stranke i. čestitao mu povratak u Skupštinu Srbije. Čepurin i Šešelj razmenili su mišljenja o svim aspektima… »

Dačić: Razmisliću o svemu

Dnevnik 29.04.2016
Svako ima pravo da pokreće pitanje mog opstanka u stranci i tome se neću protiviti, izjavio je predsednikSPS Ivica Dačić i poručio da će sam otići, ako SPS ne znači ništa. On za “Kurir” kaže da će mu dobro doći uskršnji praznici… »

UEFA zbog Kosova menja statut

Dnevnik 29.04.2016
Evropska fudbalska unija (UEFA) planira da narednog utorka, na Kongresu u Budimpešti, promeni statut i primi kosovski savez u svoje članstvo. Statut UEFA trenutno predviđa da član organizacije može da bude zemlja čiju nezavisnost priznaju Ujedinjene… »

Kod Sjenice: Poginule ćerkica, majka i baka

Dnevnik 29.04.2016
U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se desila preksinoć oko 22.00 sata na putu Sjenica - Štavalj poginule su tri osobe, među kojima i dvogodišnje dete, dok su još dve osobe povređene, preneo je radio Sto plus. Prema nepotvrđenim informacijama… »

Od srede ostavinske rasprave rešavaju javni beležnici

Dnevnik 29.04.2016
Od prvog radnog dana naredne sedmice ostavinske postupke građana umesto sudova će mahom rešavati javni beležnici, u skladu sa preporukom Vrhovnog kasacionog suda, a u cilju rasterećivanja rada sudova. Kako ukazuju iz Ministarstva pravde, predviđena… »

Sirijska vojska proglasila primirje u Damasku, ali ne i Alepu

Dnevnik 29.04.2016
DAMASK: Sirijska vojska proglasila je danas privremeni prekid vatre u Damasku i njegovim predgrađima, kao i provinciji Latakiji, ali ne i gradu Alepu na severu zemlje, oko kojeg se vode najžešće borbe. Zasad nije poznato kakav će biti efekat tog… »

Zapalila se stara ruska nuklearna podmornica na Kamčatki

Dnevnik 29.04.2016
MOSKVA: Ruska nuklearna podmornica "Krasnojarsk", koja je povučena iz upotrebe i usidrena je blizu pomorske baze na poluostrvu Kamčatka, zapalila se danas, ali ruski mediji tvrde da nema opasnosti od radijacije pošto je nuklearno gorivo već bilo… »