Izvor: Dnevnik arhiva vesti 29.04.2016

Za Vaskrs u crkvu, Praznik rada uz Tisu

Dnevnik 29.04.2016
BEČEJ: Carskim časovima, iznošenjem plaštanice, službom Plač Majke Božije i litijom oko jedinog srpskog pravoslavnog hrama u Bečeju posvećenom Svetom velikomučeniku Georgiju, juče je za parvoslavne vernike počelo bogoslužbeno odbrojavanje do… »

U Novom Sadu 200 IT kompanija

Dnevnik 29.04.2016
Prilikom izbora budućeg zanimanja sve je više mladih koji se odlučuju da studiraju na fakultetima koji obrazuju stručnjake u oblasti računarstva, softvera, programiranja... Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje gotovo da nema kadrova tih… »

Nova kanalizacija u Kiš Ferenca

Dnevnik 29.04.2016
KULA: Počeli su radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Ulici Kiš Ferenca. Do sada je završena i puštena u funkciju kanalizaciona mreža u Ulici Ive Lole Ribara, kao i deonica u Ulici Jakova Ignjatovića do predviđene crpne stanice. Nakon… »

Milić: Nezaposlenost velika, a prava radnika sve manja

Dnevnik 29.04.2016
Ovogodišnji Praznik rada Srbija dočekuje s oko 700.000 nezaposlenih, a radnih mesta nema dovoljno. Nesigurnost da li će se radno mesto sačuvati, kolika će biti zarada i da li će biti isplaćena, muka je s kojom se svakodnevno sreću mnogi zaposleni… »

Obustavljena privatizacija PKB-a

Dnevnik 29.04.2016
Drugi krug privazacije PKB-a neće biti sproveden, jer su odbornici Skupštine grada danas usvojili novu odluku kojom prestaje da važi ona prethodna o. modelu i metodu privatizacije PKB-a. Prva odluka je na Skupštini grada krajem 2014. godine usvojena… »

U stan ili dvorište samo uz naredbu suda

Dnevnik 29.04.2016
Preduzetnici i drugi privrednici već godinama se žale da ih svako malo posećuju inspektori i stvaljaju njihov rad pod lupu, dok istovremeno, u komšiluku. kolega radi na crno, duboko u sivoj zoni, a niko da ih priupita šta delaju, a kamoli da ga… »

Španska privreda i bez vlade ostvarila čvrst rast

Dnevnik 29.04.2016
MADRID: Španska privreda je ostvarila stabilan tempo rasta u prvom tromesečju 2016, uprkos tome što od decembra prošle godine zemlja nema vladu. koja i dalje nije konstituisana posle parlamentarnih izbora održanih krajem prošle godine, pokazali su… »