Izvor: Dnevnik/Ekonomija arhiva vesti 29.04.2016

Vulin: Ako je bilo silovanja, neko mora da odgovara

Dnevnik 29.04.2016
Ministar za rad Aleksandar Vulin pozvao je tužilaštvo da istraži da li je bilo zlostavljanja, pa čak i silovanja radnika u kompaniji Jura u Leskovcu. Prema njegovim rečima, takve optužbe prevazilaze nadležnosti Inspekcije rada, a javnost Srbije… »

Spasavanje stočara od ucena nakupaca

Dnevnik 29.04.2016
Narednog meseca očekuje se početak otkupa svinja i prerada mesa u novootvorenoj klanici „Mitros”, a dolazak investitora, austrijske kompanije. Gerlinger, ne znači samo oživljavanje proizvodnje u ovoj kompaniji već i šansu da se sremski i… »

Goldstin: Rast u Srbiji brži nego što smo očekivali

Dnevnik 29.04.2016
Regionalna direktorka Svetske banke za Jugoistočnu Evropu Elen Goldstin izjavila je danas da je Srbija zabeležila brži pozitivan rast nego što se očekivalo, a kao rezultat region kao celina raste. Poslednja procena Svetske banke za ovu godinu je da… »

Dostavljeno 91.537 M-4 prijava PIO Fondu, rok kraj aprila

Dnevnik 29.04.2016
Poslodavci imaju zakonski rok da do kraja aprila podnesu PIO fondu prijave M-4 za prethodnu godinu, odnosno dokaze o plaćenim doprinosima za zaposlene. Zaključno sa jučerašnjim danom fondu je podneto 91.537 takvih prijava, a većina poslodavaca je to… »

Vujović: Institucije sve pouzdanije

Dnevnik 29.04.2016
Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da je u Srbiji ostvaren značajan napredak u razvoju institucija kako bi se osiguralo pouzdano. finansijsko izveštavanje. „Mi još nismo završili proces reformi, imamo ambiciozne planove i želimo da… »

U Novom Sadu 200 IT kompanija

Dnevnik 29.04.2016
Prilikom izbora budućeg zanimanja sve je više mladih koji se odlučuju da studiraju na fakultetima koji obrazuju stručnjake u oblasti računarstva, softvera, programiranja... Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje gotovo da nema kadrova tih… »

Milić: Nezaposlenost velika, a prava radnika sve manja

Dnevnik 29.04.2016
Ovogodišnji Praznik rada Srbija dočekuje s oko 700.000 nezaposlenih, a radnih mesta nema dovoljno. Nesigurnost da li će se radno mesto sačuvati, kolika će biti zarada i da li će biti isplaćena, muka je s kojom se svakodnevno sreću mnogi zaposleni… »

Obustavljena privatizacija PKB-a

Dnevnik 29.04.2016
Drugi krug privazacije PKB-a neće biti sproveden, jer su odbornici Skupštine grada danas usvojili novu odluku kojom prestaje da važi ona prethodna o. modelu i metodu privatizacije PKB-a. Prva odluka je na Skupštini grada krajem 2014. godine usvojena… »

U stan ili dvorište samo uz naredbu suda

Dnevnik 29.04.2016
Preduzetnici i drugi privrednici već godinama se žale da ih svako malo posećuju inspektori i stvaljaju njihov rad pod lupu, dok istovremeno, u komšiluku. kolega radi na crno, duboko u sivoj zoni, a niko da ih priupita šta delaju, a kamoli da ga… »