Izvor: Dnevnik/Politika arhiva vesti 29.04.2016

RIK: Četvrtog maja ponavljanje izbora na 15 biračkih mesta

Dnevnik 29.04.2016
Ponovljeno glasanje za novi saziv republičkog parlamenta na 15 biračkih mesta biće održano u sredu, 4. maja, a pravo glasa na njima ima 19.631 građanin, saopštila je Republička izborna komisija (RIK). Ponovo će se glasati na pet biračkih mesta u… »

DSS i „Dveri” za jedan glas ispod cenzusa

Dnevnik 29.04.2016
U parlament Srbije za sada ulazi šest lista, a samo jedan glas od cenzusa deli koaliciju DSS i “Dveri” epilog je. zasedanja Republičke izborne komisije, čiji je rad u noći između četvrtka i petka završen na ivici incidenta. Nezadovoljna ovakvim… »

Čepurin kod Šešelja

Dnevnik 29.04.2016
Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin posetio je na svoj zahtev predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja u sedištu stranke i. čestitao mu povratak u Skupštinu Srbije. Čepurin i Šešelj razmenili su mišljenja o svim aspektima… »

Dačić: Razmisliću o svemu

Dnevnik 29.04.2016
Svako ima pravo da pokreće pitanje mog opstanka u stranci i tome se neću protiviti, izjavio je predsednikSPS Ivica Dačić i poručio da će sam otići, ako SPS ne znači ništa. On za “Kurir” kaže da će mu dobro doći uskršnji praznici… »

Gojković: Spremna nova politika za Vojvodinu

Dnevnik 29.04.2016
- Ovako velika podrška građana Vojvodine, koju su dali listi koju predvodi Srpska napredna stranka, stavlja veliku odgovornost pred tim koji bude vodio Vojvodinu. Jer, pobediti na izborima je jedna stvar, a sada treba odgovorno svaki dan raditi da se… »

Pastor: Novi vojvođanski parlament do sredine juna

Dnevnik 29.04.2016
Dosadašnji predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor verovatno će na predlog premijera Srbije i predsednika Srpske napredne stranke. Aleksandra Vučića, ponovo biti na čelu pokrajinskog parlamenta. Pastor koji je i lider Saveza Vojvođanskog… »