Izvor: Dnevnik/Svet arhiva vesti 29.04.2016

Srušio se helikopter u Norveškoj, nađeno 11 tela (video)

Dnevnik 29.04.2016
OSLO: Norveške spasilačke službe objavile su da je helikopter sa 13 ljudi koji se danas srušio kod zapadne obale te zemlje potpuno uništen. i da je nađeno 11 tela, preneo je Rojters. Portparol Centra za spasilačku koordinaciju južne Norveške… »

Sirijska vojska proglasila primirje u Damasku, ali ne i Alepu

Dnevnik 29.04.2016
DAMASK: Sirijska vojska proglasila je danas privremeni prekid vatre u Damasku i njegovim predgrađima, kao i provinciji Latakiji, ali ne i gradu Alepu na severu zemlje, oko kojeg se vode najžešće borbe. Zasad nije poznato kakav će biti efekat tog… »

Zapalila se stara ruska nuklearna podmornica na Kamčatki

Dnevnik 29.04.2016
MOSKVA: Ruska nuklearna podmornica "Krasnojarsk", koja je povučena iz upotrebe i usidrena je blizu pomorske baze na poluostrvu Kamčatka, zapalila se danas, ali ruski mediji tvrde da nema opasnosti od radijacije pošto je nuklearno gorivo već bilo… »

Bivši čuvar u Aušvicu se izvinio za svoja nedela

Dnevnik 29.04.2016
BERLIN: Bivši čuvar u nacističkom koncentracionom logoru Aušvic Rajnhold izjavio je danas na suđenju pred sudom u Nemačkoj da se stidi što je bio čuvar u tom logoru smrti. i da je znao šta se u njemu dešava, ali nije preduzeo ništa da bi to… »

EU odbija nemačko-francuski plan za vize Turskoj

Dnevnik 29.04.2016
BRISEL: Predlog Nemačke i Francuske da se olakša proces suspenzije bezviznog režima za putovanje u EU iz država poput Turske nije danas naišao na dobar prijem u Evropskoj komisiji. Rojters navodi da su u pokušaju da se vizna liberalizacija za… »

Španska privreda i bez vlade ostvarila čvrst rast

Dnevnik 29.04.2016
MADRID: Španska privreda je ostvarila stabilan tempo rasta u prvom tromesečju 2016, uprkos tome što od decembra prošle godine zemlja nema vladu. koja i dalje nije konstituisana posle parlamentarnih izbora održanih krajem prošle godine, pokazali su… »