Izvor: Dnevnik/Vojvodina arhiva vesti 29.04.2016

Novi Sad među top pet gradova

Dnevnik 29.04.2016
Novi Sad je ušao među pet najboljih kandidata za Evropsku prestonicu mladih 2019. godine, odlučio je međunarodni žiri Evropskog foruma mladih, organizacije koja dodeljuje ovu titulu. U svojoj drugoj uzastropnoj kandidaturi naš grad je tako ponovio… »

Počupali sadnice cveća sa Trga Nikole Pašića

Dnevnik 29.04.2016
VRBAS: Nepoznati počinioci izvadili su blizu 20 sadnica topijara sa cvetnih površina na Trgu Nikole Pašića u Vrbasu. Ovo je treći put ove sedmice. da neko čupa strukove cveća sa javnih površina, saopšteno je iz JKP „Komunalac“. – U redovnom… »

U znaku svetske Tucanijade

Dnevnik 29.04.2016
MOKRIN: Negovanje prazničnih uskršnjih običaja u Mokrinu otpočelo je radionicom u dečijem vrtiću “Neven” gde su mališani ukrašavali jaja, a juče na Veliki petak obavljane su i prve prijave za predstojeće 26. svetsko prvenstvo u tucanju… »

Uz dinosauruse i dodatna zabava

Dnevnik 29.04.2016
U Dino parku biće priređene kreativne radionice u kojima deca mogu učestvovati kao posetioci parka, bez da za to roditelji izdvoje posebno novac. Ulaz za decu je 200 dinara, za odrasle 300 dinara, a park je otvoren od 10 do 20 časova. Dino plesna… »

Žoze Žil u Novom Sadu

Dnevnik 29.04.2016
Portugalski filozof Žoze Žil posetiće Srbiju u maju i biće gost Studentskog kulturnog centra Novi Sad u čijoj produkciji je napravljena predstava. “Katalogizacija strahova ili priručnik za poletanje”, rađena po motivima njegove knjige… »

Maštom oslikana jaja

Dnevnik 29.04.2016
U jeku priprema za Uskrs u Novom Sadu farbanje jaja nije nešto što se odvija isključivo u porodičnom okruženju, nego se sve generacije i. organizovano okupljaju na različitim mestima ili u udruženjima čiji su članovi. Kreativne skolonosti, znanja… »

Od borbe za prava radnika do preterivanja u jelu i piću

Dnevnik 29.04.2016
Prvi maj, kao Međunarodni praznik rada, prvi put je proslavljen 1890. godine. Zaoštravanje klasne borbe u kojoj su sa jedne. strane učestvovali kapitalistički eksploatatori, a sa druge radnici, dovelo je do toga da se pomenuti datum obleži kao… »

Novosadska hronologija

Dnevnik 29.04.2016
List „Dnevnik” i izdavačka kuća „Prometej” pokrenuli su akciju u okviru koje svakog dana nagrađujemo jednog čitaoca knjigom posvećenom. Novom Sadu. Povod je skori izlazak iz štampe hronologije Vladimira Vrgovića „Novi Sad 1970–1990”… »

Perom i kistom čuva uspomenu na pretke

Dnevnik 29.04.2016
Profesor Maja Familić izdala je petu zbirku pesama „Kad mrtvi propevaju“ posvećenu svojim precima koji su stradali za vreme Drugog svetskog rata. Njihova imena uklesana su u spomen ploči u Molovinu podignutoj žrtvama holokausta, porodici Familić… »

Dom zdravlja ada okrečen pre roka

Dnevnik 29.04.2016
Krečenje fasade Doma zdravlja Ada, u susret prazniku angažovana firma završila je pre roka. Prema rečima predsednika opštine Zoltana Bilickog, čija je grupa građana odnela ubedljivu pobedu na minulim lokalnim izborima, to dobar primer da lokalna… »