Izvor: Dojče vele arhiva vesti 29.04.2016

Sa Balkanskom rutom je završeno

Dojče vele 29.04.2016
Nakon dogovora EU i Turske, Balkanska ruta je zatvorena i to će tako i ostati – jedna je od poruka sa sastanka ministara unutrašnjih poslova Nemačke i Austrije. Međutim, sve je više izbeglica koje stižu preko Italije. U sporu oko kontrola na… »

Nepristojno dodirivanje je krivično delo?

Dojče vele 29.04.2016
Da li je seksualno uznemiravanje krivično delo ili uvreda? Nakon događaja tokom novogodišnje noći u Kelnu koji su uzbunili čitavu Nemačku, zvanični Berlin odlučio je da reguliše postojeće rupe u zakonu. „Nemački zakon o seksualnim deliktima… »

Još bez dogovora

Dojče vele 29.04.2016
Ministri finansija evrogrupe i dalje pokušavaju da postignu sporazum o novom paketu pomoći Grčkoj. Za sada nema naznaka o nekom novom vanrednom samitu koji bi se tim povodom održao. „Niko ne želi da se ponovi haos koji je vladao prošlog leta“… »

Bundesver će čuvati baltičke zemlje

Dojče vele 29.04.2016
NATO kuje planove za razmeštanje vojnika u Litvaniji – tamo bi jedinice trebalo da se smenjuju po tzv. rotacionom principu. Među njima – i nemački vojnici. Poljska i baltičke države već dugo traže od NATO da pojača prisustvo u njihovom regionu… »

Ljubav na prodaju – Humels i kraj Bundeslige

Dojče vele 29.04.2016
Mats Humels hoće u Bajern i deluje da je ostalo samo da Borusija Dortmund utvrdi pazar. Da li je baš svako na prodaju? I da li ima potrebe da se u Nemačkoj uopšte ode na stadion kada je ionako prvak uvek poznat? Novac i sportski uspeh su – tim ili… »

Što pre iz Bugarske

Dojče vele 29.04.2016
U Bugarskoj je ove godine utočište potražilo nešto više od 4.500 izbeglica. Ali većina ne želi da ostane u toj zemlji. Registruju se, najčešće u izbegličkom kampu Harmanli, a onda obično jedne noći jednostavno nestanu…. Najveći bugarski… »