Izvor: Gde investirati arhiva vesti 29.04.2016

Izbori: DSS-Dveri ispod cenzusa

Gde investirati 29.04.2016
Republička izborna komisija je nakon statističke obrade verifikovanih, odnosno anuliranih podataka sa 99 spornih biračkih mesta, saopštila nove preliminarne rezultate parlamentarnih izbora prema kojima je lista DSS-Dveri ispod cenzusa za samo 0,01… »

Od 1. maja ostavinske postupke rešavaju javni beležnici, niža taksa

Gde investirati 29.04.2016
Od prvog radnog dana naredne sedmice ostavinske postupke građana usmesto sudova će mahom rešavati javni beležnici, u skladu sa preporukom Vrhovnog kasacionog suda, a u cilju rasterećivanja rada sudova. Kako ukazuju iz Ministarstva pravde, predviđena… »

Wall Street: Indeksi pali, Apple i dalje pod pritiskom

Gde investirati 29.04.2016
Na Wall Streetu su u četvrtak cene akcija pale jer je ulagače razočarala japanska centralna banka (BOJ) koja nije olabavila monetarnu politiku, a na oprez ih je navelo i usporavanje rasta američke ekonomije. Dow Jones pao je 1,16 posto, na 17.832… »

Nacionalni interes: Australija blokirala prodaju poljoprivrednog zemljišta kineskoj kompaniji

Gde investirati 29.04.2016
Nadležno regulatorno telo Australije koje razmatra strane investicije u zemlji (Foreign Investment Review Board – FIRB) preporučilo je vladi da ne odobri prodaju najvećeg privatnog australijskog zemljišnog poseda kineskom konzorciju “jer je u… »

Sirija: Novi dogovor o prekidu sukoba, Alepo isključen iz sporazuma

Gde investirati 29.04.2016
Američko-ruski sporazum koji predviđa prekid borbi na dva fronta u Siriji, ali isključuju grad Alepo, poprište oštrih borbi, stupit će na snagu sutra u zoru, saopštiliili su danas američki, sirijski i ruski izvori. Primirje između vladinih snaga… »

Neočekivano snažan rast privrede evrozone

Gde investirati 29.04.2016
Privreda evrozone rasla je u prvom tromesečju ove godine po stopi od 0,6 odsto, u poređenju sa 0,3 odsto u poslednjem kvartalu 2015., odnosno 1,6 odsto u odnosu na isti period prošle godine, pokazali su najnoviji podaci Eurostata. Analitičari su… »

Evropske berze: Najveći pad indeksa u dva meseca

Gde investirati 29.04.2016
Cene akcija na evropskim berzama u petak su zabeležile najveći pad u poslednja dva meseca pritisnute nizom lošijih poslovnih rezultata . Pan evropski indeks Stoxx Europe 600 oslabio je 2,1 odsto, pri čemu su svi sektori zabeležili gubitke. Ipak, na… »

Evro iznad 1,14 dolara, plemeniti metali roba sa najboljim učinkom u ovom mesecu

Gde investirati 29.04.2016
U atmosferi globalne ekonomske neizvesnosti plemeniti metali su u ovom mesecu povratili svoj status bezbednog utočišta za kapital. Jučerašnja neočekivana odluka Bank of Japan da ne menja postojeću monetarnu politiku uznemirila je finansijska… »

Cena nafte iznad 48 dolara za barel

Gde investirati 29.04.2016
Pad dolara na najniži nivo u poslednjih 11 meseci, problemi sa snabdevanjem iz Nigerije i Venezele kao i manja proizvodnja u Sjedinjenim Državama podigli su cenu nafte na nove rekordne nivoe u ovoj godini. Na londonskom je tržištu “brent” nafta… »

Froneri: Najveći proizvođač sladoleda na svetu

Gde investirati 29.04.2016
Froneri će biti najveća kompanija za proizvodnju sladoleda koju će osnovati Nestle i R&R, britanski lider u kategoriji sladoleda. Kompanija će imati promet od oko 2,7 milijardi švajcarskih franaka i zapošljavati približno 15.000 ljudi u više od 20… »